Πού μπορεί να οφείλεται ο έντονος πόνος στο στήθος κατά τη βαθιά εισπνοή

Σας έχει συμβεί ποτέ να αισθανθείτε έντονο πόνο στο στήθος όταν αναπνέετε βαθιά; Τι μπορεί να σημαίνει και πότε θα πρέπει να ανησυχήσετε;

Εάν ο οξύς πόνος στο στήθος κάνει την εμφάνισή του μετά από έντονη σωματική άσκηση ή μετά από έκθεση σε κρύο αέρα, το πιθανότερο είναι οι πνεύμονές σας να παρουσιάζουν ευαισθησία τόσο στον κρύο αέρα όσο και στην αυξημένη ροή αέρα λόγω της γρήγορης αναπνοής κατά τη γυμναστική.

Η λύση είναι να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα μετά την προπόνηση, καθώς σε αυτή την περίπτωση η ενόχληση θα υποχωρήσει.

Εάν, όμως, ο πόνος εμφανίζεται συχνότερα, ακόμη όταν χαλαρώνετε, τότε θα χρειαστεί να σας παρακολουθήσει κάποιος γιατρός, καθώς είναι πιθανό να έχει εκδηλωθεί φλεγμονή στους πνεύμονες ή στην καρδιά. Υπάρχει, επίσης, πιθανότητα ο πόνος να οφείλεται σε τραυματισμό των πλευρών, σε κρίση άσθματος ή και λοίμωξη των πνευμόνων.

Ο οξύς πόνος στο στήθος θα πρέπει να σας ανησυχήσει αν συνοδεύεται από απώλεια των αισθήσεων, δύσπνοια, γρήγορη αναπνοή, αίσθημα πνιγμού, πνευματική σύγχυση, έντονη εφίδρωση, χλωμό δέρμα, ζαλάδα και πυρετός. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να μεταβείτε άμεσα στο νοσοκομείο.