Ευρωπαϊκή έγκριση νέας γενιάς φαρμακευτικής ουσίας δίνει ελπίδες για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών με Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και Ψωριασική Αρθρίτιδα, που δεν ανταποκρίνονται καλά στις υπάρχουσες θεραπείες.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και η Ψωριασική Αρθρίτιδα είναι φλεγμονώδεις διαταραχές των αρθρώσεων που προσβάλλουν 5 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθούν να υποδιαγιγνώσκονται και να υποθεραπεύονται.

Αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μπορούν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμη βλάβη στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, ακόμη και αναπηρία.

Έως σήμερα πολλοί ασθενείς δεν ανταποκρίνονται καλά στις υπάρχουσες θεραπείες, με το 40% να μην αντιμετωπίζονται επαρκώς από τους αντι-TNF6 παράγοντες, φάρμακά που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια με καλά αποτελέσματα γι αυτές τις παθήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η παρασκευάστρια εταιρεία, ενέκρινε τη φαρμακευτική ουσία Σεκουκινουμάμπη για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και Ψωριασική Αρθρίτιδα, καθώς είναι το πρώτο από μια νέα κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς της ιντερλευκίνης-17A , το οποίο από θεραπεία πρώτης γραμμής για τους ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας, τώρα έρχεται να βοηθήσει σημαντικά και τους ασθενείς με Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

Το φάρμακο, μετά την έγκριση για τις νέες ενδείξεις, μπορεί να δώσει στους ασθενείς την ευκαιρία να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου, προλαμβάνοντας τον εφ’ όρου ζωής πόνο και αναπηρία.

«Αυτές οι εγκρίσεις σημαίνουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και Ψωριασική Αρθρίτιδα σε όλη την Ευρώπη μπορούν πλέον να ξεκινήσουν να ωφελούνται από αυτή τη νέα γενιά βιολογικών φαρμάκων, που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν η νέα καθιερωμένη θεραπεία για αυτές τις συχνές φλεγμονώδεις νόσους που υποθεραπεύονται», ανέφερε ο επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας που παρασκευάζει το φάρμακο, το οποίο βρέθηκε ότι ελέγχει την εξέλιξη της βλάβης στη σπονδυλική στήλη στο 80% περίπου των ασθενών με Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα και της βλάβης των αρθρώσεων στο 84% των ασθενών με Ψωριασική Αρθρίτιδα με βάση μετρήσεις μέσω ακτινογραφιών σε διάστημα δύο ετών.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας