Γιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια – Μάγειρες εξηγούν τον λόγο

Ή αν τα σουρώνουμε ας φροντίσουμε να κρατάμε το νερό στο οποίο έχουν βράσει

Αν συνηθίζετε να σουρώνετε τα μακαρόνια – και μάλλον αυτό κάνετε – καιρός να αλλάξετε συνήθειες, καθώς το να πετάτε στον νεροχύτη το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά σας είναι το… μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε στην παρασκευή τους.

Τουλάχιστον αυτό επισημαίνουν οι απανταχού μάγειρες, σύμφωνα με τους οποίους το νερό αυτό είναι ιδανικό για να φτιάξουμε μια νόστιμη σάλτσα, αφού το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο υγρό λειτουργεί ως πυκνωτής, βοηθώντας έτσι τη σάλτσα να δέσει και να γίνει πιο κρεμώδης.

Επομένως αντί να το χύνουμε στον νεροχύτη, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μερικές κουταλιές για να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια στη σάλτσα.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε όλη την ποσότητα του νερού μπορούμε να απομακρύνουμε τα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα ή με μια τρυπητή κουτάλα.