Έξι τρόποι για να προλάβουμε το εγκεφαλικό

Ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε

Ορισμένες συνήθειες μπορούν εύκολα να μας δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, επομένως είναι σημαντικό να τις αλλάξουμε όσο είναι καιρός για να προλάβουμε τα χειρότερα. Ας δούμε ποιες αυτές πρέπει να υιοθετήσουμε για να μειώσουμε την πιθανότητα του εγκεφαλικού.

Αγαπάμε τον καφέ

Τα αντιοξειδωτικά του καφέ έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, και πολλές έρευνες στηρίζουν ότι τρεις με τέσσερις κούπες την ημέρα (χωρίς ζάχαρη και κρέμες) μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Τρώμε έξυπνα σνακ

Μέσα στην ημέρα, χρειαζόμαστε σνακ, για να διατηρούμε την ενέργειά μας, αλλά και να λαμβάνουμε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αντί για σφολιάτες και άλλα ανθυγιεινά σνακ επιλέγουμε σούπερ τροφές, όπως ξηρούς καρπούς.

Κάνουμε αερόβια γυμναστική

Η αερόβια γυμναστική είναι εκπληκτική για την καρδιά μας, μας βοηθάει να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, αλλά έχει και αποδεδειγμένα οφέλη για την εγκεφαλική μας λειτουργία.

Αλλάζουμε παραστάσεις

Όταν το στρες μας καταβάλλει, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε ένα διάλειμμα. Και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγούμε για μια σύντομη βόλτα, να αλλάξουμε παραστάσεις και να χαλαρώσουμε.

Προσέχουμε τη γλώσσα μας

Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια σας, καλό θα ήταν να τσεκάρουμε τη γλώσσα μας στον καθρέφτη, καθώς οι αλλαγές στο χρώμα και την υφή της μπορεί να είναι σημάδια κάποιου προβλήματος. Αν, για παράδειγμα, η γλώσσα μας είναι αφύσικα γυαλιστερή, μπορεί να πάσχουμε από έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης Β12.

Δεν πίνουμε ενεργειακά ποτά

Αυτά τα ποτά που μας γεμίζουν ενέργεια εκτινάσσουν την αρτηριακή μας πίεση στα ύψη, ειδικά αν τα καταναλώνουμε για να φέρουμε εις πέρας εργασίες που μας στρεσάρουν και μας κουράζουν πνευματικά. Αυτό, με τον καιρό, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την καρδιά.

Πηγή: Iatronet.gr

Δείτε Επίσης