Ελπίδες ότι θα μπορεί να προβλεφθεί η υποτροπή του καρκίνου του μαστού
Ελπίδες για την πρόβλεψη υποτροπής καρκίνου του μαστού φέρνει ένα ιατρικό εύρημα σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν τρόπο να αναγνωρίζουν γενετικές αλλαγές που παρουσιάζονται σε γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού. Η αναγνώριση αυτών των αλλαγών ίσως βοηθάει τους γιατρούς να εντοπίζουν τον κίνδυνο υποτροπής και συνεπώς να την προλαμβάνουν.

Η ευχάριστη είδηση έφτασε στην επιστημονική κοινότητα μέσω του επιστημονικού περιοδικού Breast Cancer Reasearch, όπου δημοσιεύθηκε η σχετική έρευνα.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Breast Cancer Now που ανέλαβε μέρος της χρηματοδότησης της έρευνας, Simon Vincent, πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων μορφών θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Εκτιμά πως πρόκειται για «ένα πολλά υποσχόμενο πρώιμο εύρημα που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα πώς μπορεί κάποιες φορές ο καρκίνος του μαστού να γίνεται ανθεκτικός στη θεραπεία και τι πρέπει να κάνουμε για αυτό». Σημειώνει επίσης ότι «μέσω μιας τέτοιας έρευνας ελπίζουμε πως μια μέρα θα είμαστε έτοιμοι να κατανοούμε πότε οι θεραπείες γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές και πότε θα ήταν κατάλληλη μια αλλαγή θεραπείας».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook