Δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες των Λειψών και της Πάτμου την Παρασκευή 5/5 και την Κυριακή 7/5

H +πλευση και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα δώσουν την ευκαιρία στις γυναίκες της Πάτμου και των Λειψών να κάνουν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο, ειδικά εάν δεν διαθέτουν την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη και οικονομική δυνατότητα, παράλληλα με τον ετήσιο Διάπλου της ομάδας.

Mε την ευγενική υποστήριξη της ELPEN, θα δοθεί η δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο με την επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στα δύο νησιά, τις ημέρες που οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης θα βρίσκονται στους Λειψούς.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τονίζει ότι στόχος είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Συγκεκριμένα, η μονάδα μαστογράφου θα βρεθεί:

– στο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Λειψών την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 (τηλέφωνο ραντεβού με κλήση από τις 24 Απριλίου στο 22470/41333, 09.00-13.00)

– στο Πνευματικό Κέντρο Πάτμιον την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 (τηλέφωνο ραντεβού με κλήση από 24 Απριλίου στο 6981593772, 09.00-13.00)

Οι προϋποθέσεις για να κάνει μία γυναίκα μαστογραφικό έλεγχο είναι:

– ηλικία από 40 ως 70 ετών

– να μην έχει γίνει άλλη μαστογραφία το τελευταίο 12μηνο

– να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό

– να μην είναι η ενδιαφερόμενη σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά

Στο σχετικό της Δελτίο Τύπου η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τονίζει ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, καθώς η προσπάθεια είναι «όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας».

 

Μπορείτε να δώσετε περισσότερη δύναμη στις προσπάθειες της +πλευσης με ένα like/follow στο προφίλ της +πλευσης στο facebook, ώστε οι ανάγκες των μικρών μας νησιών να αποκτήσουν ακόμη ισχυρότερη φωνή και οι εθελοντές μεγαλύτερη υποστήριξη.

Η επίσκεψή σας στη σελίδα της +πλευσης εξάλλου θα σας ανταμείψει, με μερικά πανέμορφα βίντεο από τις πλεύσεις στα νερά του Αιγαίου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό…

https://www.facebook.com/Symplefsi/