14-04-2021

Κορονοϊός: «Κοκκίνισε» η Αττική στον νέο χάρτη του ECDC – Η Ελλάδα η μόνη «πράσινη» στη νότια Ευρώπη

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», δηλαδή κάτω από 4%, τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο»

Η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα είναι πλέον η Αττική (από το πρωί της Πέμπτης 11/02 ισχύουν νέα έκτακτα μέτρα), που βρίσκεται σε απαγορευτικό, σύμφωνα με το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Αττική έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, πάνω από 150 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 4%.

Σημειώνεται πως ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, στον χάρτη του ECDC που δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη, η Ελλάδα, είναι η μόνη περιοχή στην Ν.Ευρώπη που συνεχίζει να έχει περιοχές με πράσινο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα είναι κάτω από 25 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», δηλαδή κάτω από 4%, τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο».

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, η Ήπειρος χρωματίζεται «κίτρινη», ενώ στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια κυριαρχεί το «πορτοκαλί».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ