23-04-2021

Κορονοϊός: Δοκιμές μίξης του «Sputnik V» με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τα πρώτα αποτελέσματα των κοινών δοκιμών των εμβολίων, αναμένονται τον Μάρτιο

Σε συνδυασμό της δόσης του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα προχωρήσει η Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα, εφαρμόζοντας δοκιμές σε ανθρώπους, που θα λάβουν χώρα στο Αζερμπαϊτζάν και σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως δήλωσε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ρώσος αξιωματούχος.

Τα πρώτα αποτελέσματα των κοινών δοκιμών , όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αναμένονται τον Μάρτιο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου κρατικών επενδύσεων RDIF Κίριλ Ντιμιτρίεφ.

Το RDIF αναμένεται επίσης να ανακοινώσει κοινές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου με μια μεγάλη κινεζική εταιρεία, πρόσθεσε ο Ντιμιτρίεφ.

Το «Sputnik V» ενδέχεται να εγκριθεί από την ΕΕ

Εντωμεταξύ, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι το ρωσικό Sputnik V, οδεύει προς έγκριση για χρήση στην ΕΕ, τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του προκύπτουν ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», η αποτελεσματικότητα του έφτασε στο 91,6%.

Η τιμή του εν λόγω ενεσίμου κατά του κορονοϊού, θα είναι στα 10 δολάρια (8,3 ευρώ) για την αγορά του εκτός Ρωσίας, όπως δήλωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στη συνέντευξη του, ο Κιρίλ Ντμίτριεφ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ