06-03-2021

Έτσι μοιάζει στην πραγματικότητα ο κορονοϊός – Η εικόνα του σε 3D μορφή (video)

Επιστήμονες παρουσίασαν την εικόνα του ιού σε τρισδιάστατη μορφή

Είναι γεγονός, πως οι εικόνες του κορονοϊού που έχουν δημοσιευτεί έως τώρα και βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, είναι στην πραγματικότητα μοντέλα απεικόνισης του ιού.

Η εταιρεία Nanographics παρουσίασε την… πραγματική εικόνα, του ιού που έχει μπει εδώ και έναν χρόνο στη ζωή μας, σε 3D μορφή, πλησιάζοντας στην απάντηση του ερωτήματος για το «πώς μοιάζει στην πραγματικότητα ο κορονοϊός;».

«Οι ιοί είναι πολύ μικροί. Χίλιοι ιοί στη σειρά δίπλα – δίπλα θα είχαν και πάλι το πάχος μιας μοναδικής τρίχας. Όταν οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ιό, χρησιμοποιούν αναλυτικά 3D μοντέλα. Μπορούμε όμως να δούμε τον κορονοϊό στην πραγματικότητα;». Αυτό αναγράφεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, ενώ επισημαίνεται πως χάρη στην τεχνολογία της κρυογονικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (cryo-EM) οι επιστήμονες είναι σε θέση να δουν τον ιό.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως χρησιμοποίησαν προηγμένους αλγορίθμους οπτικοποίησης για να δείξουν στον κόσμο την πιο λεπτομερή εικόνα ενός πραγματικού SARS-CoV-2, σε 3D μορφή.

Η παρακάτω, είναι μια παλιότερη οπτικοποίηση του SARS-CoV-2

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους στον κόσμο, από τότε που ανακοινώθηκε στην Κίνα η εμφάνιση της ασθένειας το Δεκέμβριο του 2019.

Περισσότερα από 94.450.660 κρούσματα έχουν διαγνωστεί επισήμως από την αρχή της πανδημίας, με τουλάχιστον 57.561.300 από αυτά να θεωρείται ότι έχουν αναρρώσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ