21-10-2020

Κορoνοϊός: Tα αισιόδοξα μηνύματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης – «1 εκατ. δόσεις ως τον Σεπτέμβριο»

Τι λέει η Σάρα Γκίλμπερτ, επικεφαλής των ερευνητών που αναπτύσσουν το εμβόλιο

Το πειραματικό εμβόλιο της «AstraZeneca» κατά του νέου κορονοϊού ήταν ασφαλές και παρήγαγε σημαντική ανοσοαπόκριση στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 1.000 υγιείς ασθενείς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύει τη Δευτέρα (20/07) η βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» και όλος ο κόσμος περιμένει τις επόμενες ημέρες να ακούσει ακόμα πιο ευχάριστα νέα. Με βάση τα όσα αναφέρει και η Σάρα Γκίλμπερτ, επικεφαλής των ερευνητών που αναπτύσσουν το εμβόλιο…

Το εμβόλιο, που έχει την ονομασία «AZD1222» και αναπτύσσεται από την «AstraZeneca» και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Προσωρινά στοιχεία έδειξαν ισχυρό αντίσωμα και αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου

Προσωρινά αποτελέσματα από τη συνεχιζόμενη Φάση Ι/ΙΙ της δοκιμής COV001, υπό το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξαν ότι το «AZD1222» ήταν ανεκτό.

«Μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει προτού μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε εάν το εμβόλιό μας θα βοηθήσει να διευθετηθεί η πανδημία, αλλά αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε η Σάρα Γκίλμπερτ, η επικεφαλής των ερευνητών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο ισχυρή ανοσοαπόκριση χρειάζεται να προκαλέσουμε για να επιτύχουμε μια αποτελεσματική προστασία κατά της λοίμωξης SARS-CoV-2». Η Γκίλμπερτ δήλωσε ότι οι ερευνητές πρέπει να μάθουν περισσότερα για την COVID-19 και να συνεχίσουν τις δοκιμές τελικού σταδίου οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει.


Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε ήσσονος σημασίας παρενέργειες πιο συχνά σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, αλλά ορισμένες μπορεί να περιοριστούν με τη χορήγηση παρακεταμόλης, χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από το εμβόλιο.

«Τα σημερινά δεδομένα αυξάνουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο θα δράσει και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας για την παρασκευή του εμβολίου σε κλίμακα για ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Μενέλαος Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Έρευνας και Ανάπτυξης Βιοφαρμάκων της «AstraZeneca».

Δυνατή έως τον Σεπτέμβριο η παραγωγή ενός εκατομμυρίου και πλέον δόσεων του εμβολίου

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του πειραματικού εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 έως τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι συντηρητικές καθώς η παραγωγή του εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθούν οι δοκιμές τελικού σταδίου, δήλωσε σήμερα ερευνητής.

«Μπορεί να παρασκευαστούν ένα εκατομμύριο δόσεις έως τον Σεπτέμβριο: αυτό μοιάζει με μια εν πολλοίς συντηρητική εκτίμηση, λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα του τι συμβαίνει», δήλωσε ο Άντριαν Χιλ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφερόμενος στην ικανότητα παραγωγής του εταίρου, της φαρμακοβιομηχανίας «AstraZeneca».

«Σίγουρα θα υπάρχουν ένα εκατομμύριο δόσεις γύρω στον Σεπτέμβριο. Αυτό που είναι λιγότερο προβλέψιμο από το μέγεθος της παραγωγής είναι πόσο συχνά θα εμφανίζονται κρούσματα της ασθένειας, συνεπώς πότε θα υπάρξει ένα τέλος», υπογράμμισε ακόμα και πρόσθεσε ότι πιθανόν οι δόσεις του εμβολίου να είναι διαθέσιμες έως το τέλος του έτους.

Ποια είναι η Σάρα Γκίλμπερτ

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, τα τρίδυμα παιδιά της ερευνήτριας, ηλικίας 21 ετών, με σπουδές στη βιοχημεία πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν σε μία δοκιμή που αφορά πειραματικό εμβόλιο ενάντιο στον COVID – 19.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ εργάζεται νυχθημερόν, ενώ κοιμάται μόνο λίγες ώρες. Ξυπνάει στις 04:00 εργάζεται από το σπίτι και ύστερα πηγαίνει στο εργαστήριο με το ποδήλατό της. Εργάζεται εδώ και δύο δεκαετίες «παρασκηνιακά» για την παραγωγή αμέτρητων εμβολίων. Η Σάρα Γκίλμπερτ είναι εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» των media στην Βρετανία, κάτι που βλέπει περισσότερο ως αντιπερισπασμό, παρά ως κάτι θετικό.

Στα τέλη Απριλίου κι ενώ είχε «στριμώξει» μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί περίπου πέντε χρόνια σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, η Γκίλμπερτ και η ομάδα της ξεκίνησαν μια δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους. Είναι τέτοιο το προβάδισμα της συγκεκριμένης «υποψηφιότητας» που πιθανώς θα έχει ολοκληρώσει την εκτενέστατη δοκιμή εμβολιασμού (σ.σ. 10.000 ανθρώπων) πριν οι υπόλοιποι υποψήφιοι να μπορούν να ξεκινήσουν καν τις δοκιμές σε τόσο μεγάλη κλίμακα, είπε μια εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σε μια ακροαματική επιτροπή στις αρχές Ιουλίου.

Η Γκίλμπερτ, όταν άκουσε πρώτη φορά για τα περιστατικά πνευμονίας στην Κίνα μετά την Πρωτοχρονιά του 2020, δεν ήταν σίγουρη για το πόσο γρήγορα θα γινόταν η εξάπλωση: «Δεν ξέραμε στην αρχή τι είναι. Μιλούσα με συναδέλφους και σκεφτόμουν ότι όταν βγει η αλληλουχία, θα κάνουμε κάτι. Θα κάνουμε τεστ σε ποντίκια, θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε». Όταν στις 10 Ιανουαρίου οι κινέζοι επιστήμονες δημοσιοποίησαν την γενετική αλληλουχία του νέου κορονοϊού, η ίδια «έπιασε δουλειά».

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε ένα ασυνήθιστο πλεονέκτημα για Πανεπιστημιακό Ίδρυμα: Τις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων, όπου μπορούσαν γρήγορα να «κατασκευάσουν» ένα εμβόλιο για την πρώτη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2020, η ομάδα της ξεκίνησε τις δοκιμές σε ποντίκια με το εμβόλιο. Για να επιταχύνει την διαδικασία που κανονικά παίρνει μήνες, έκανε ταυτόχρονα πολλά βήματα. «Δεν χρειάζεται να σε γιατρέψει. Θέλουμε ένα εμβόλιο που να εμποδίζει τους ανθρώπους από το να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να πεθαίνουν. Αν μπορείς να το πετύχεις αυτό, πιστεύω πως οι άνθρωποι θα είναι πολύ χαρούμενοι», λέει η Γκίλμπερτ.

Τώρα η ίδια εμφανίζεται εξαιρετικά αισιόδοξη, καθώς όπως λέει η ίδια το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει 80% πιθανότητα να είναι αποτελεσματικό στο να εμποδίζει τον κορονοϊό να αναπτυχθεί σε ανθρώπους οι οποίοι εκτέθηκαν απέναντί του.

Τι έλεγε στο «Έθνος της Κυριακής» η Σάρα Γκίλμπερτ

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου 2020 η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής». Όπως εξηγούσε τότε η ίδια «οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζονται με την οφειλόμενη ταχύτητα αλλά και φροντίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό. Η δημιουργία του εμβολίου είναι στα τελικά στάδια και είναι πιθανό να ξεκινήσουν δοκιμές στα τέλη Μαΐου. Αν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα δημιουργήσει μια στρατηγική εξόδου από την πανδημία και θα σώσει ζωές».

Συγχαρητήρια Τζόνσον σε «AstraZeneca» – Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «πολύ θετικά νέα» τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή του εμβολίου της εταιρείας «AstraZeneca» και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Αυτά είναι πολύ θετικά νέα. Ένα τεράστιο μπράβο στους λαμπρούς, παγκοσμίως κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές μας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», έγραψε στο Twitter ο βρετανός πρωθυπουργός, δίνοντας και μια παραπομπή στη μελέτη αυτή για το εμβόλιο κατά της Covid-19.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί και θα χρειαστεί (να γίνουν) περαιτέρω δοκιμές. Αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ηνωμένο Βασίλειο: Παραγγελίες εκατομμύρια δόσεων τριών διαφορετικών εμβολίων

Λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα (20/07), η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι σύναψε συμφωνίες για την εξασφάλιση 90 εκατομμυρίων δόσεων δύο πειραματικών εμβολίων, αυτό της γερμανο-αμερικανικής BioNTech/Pfizer και αυτό του γαλλικού εργαστηρίου Valneva.


Οι συμφωνίες αυτές – για 30 εκατομμύρια δόσεις από τη συμμαχία της γερμανικής BioNtech και του αμερικανικού εργαστηρίου Pfizer και 60 εκατομμύρια (με επιλογή και για επιπλέον 40 εκατομμύρια) δόσεις από τη γαλλική Valneva- έρχονται να προστεθούν σε αυτή που έχει συνάψει η βρετανική κυβέρνηση με τον βρετανικό όμιλο AstraZeneca για 100 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού του εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα πειραματικά εμβόλια παγκοσμίως.


Οι αριθμοί αυτοί για δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού ξεπερνούν κατά πολύ τον βρετανικό πληθυσμό (66 εκατομμύρια κάτοικοι), αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια αυτά θα είναι αποτελεσματικά, αλλά και στην περίπτωση που είναι, δεν είναι γνωστό πόσες δόσεις τους θα χρειάζονται για να προστατευθεί ένας άνθρωπος.

Με τις νέες αυτές συμφωνίες, «η βρετανική κυβέρνηση έχει εφεξής εξασφαλίσει πρόσβαση σε τρία εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία αναπτύσσονται εδώ και στον κόσμο, δίδοντας στη Βρετανία όλες τις πιθανότητες να έχει πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο το ταχύτερο δυνατό», υπογραμμίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Το πρώτο σχόλιο του Ηλία Μόσιαλου – «Πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις»

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και τα πρώτα αποτελέσματα, σχολίασε μέσω Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και τόνισε ότι είναι πολύ θετικά. Χαρακτηριστικά, είπε πως είναι «Θετικές και πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης (κλινική φάση δοκιμών 1/2)».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι πρέπει «να περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης σε λίγες εβδομάδες».

Επίσης, στις 22 Ιουνίου ξεκίνησε η οροεπιδημιολογική μελέτη για το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στόχος της μελέτης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2020, είναι ο έλεγχος σημαντικού και αντιπροσωπευτικού αριθμού μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στο αίμα τους.

Στην ερευνητική ομάδα της μελέτης συμμετέχουν 15 καθηγητές του ΕΚΠΑ από την Ιατρική Σχολή και τα Τμήματα Βιολογίας, Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Χημείας.

Έτσι δρα το εμβόλιο

Το εμβόλιο με την ονομασία ChAdOx1 nCoV-19 παρασκευάζεται με ταχύτητες που δεν έχουν ξανασυναντήσει οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Αποτελείται από έναν γενετικά σχεδιασμένο ιό ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα στους χιμπατζήδες.

Φυσικά έχει υποστεί μεγάλες παραλλαγές έτσι ώστε να μην προκαλέσει μολύνσεις στους ανρώπους, ενώ συμπεριφέρεται όπως ο κορονοϊός. Οι επιστήμονες το έκαναν αυτό μεταφέροντας τις γενετικές οδηγίες της πρωτεΐνης του κορονοϊού που είναι και το κρίσιμο «εργαλείο» για να εισβάλλει ο ιός στα κύτταρά μας.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο μοιάζει με τον κορονοϊό και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μάθει πως να του επιτίθεται. Στο ερώτημα αν είναι ασφαλές οι επιστήμονες λένε ότι είναι αλλά έχει παρενέργειες. Το 70% των ανθρώπων στους οποίους χορηγήθηκε παρουσίασαν πυρετό ή πονοκέφαλο τα οποία αντιμετωπίστηκαν με την χορήγηση παρακεταμόλης.

Η Ρωσία ενδέχεται να έχει το εμβόλιο του κορονοϊού νωρίτερα από άλλες χώρες

Την ίδια ώρα, οι δοκιμές για την ανάπτυξη του εμβολίου του κορονοϊού στην Ρωσία προχωρούν επιτυχώς και ενδέχεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα από ό,τι σε άλλες χώρες, χάρη στους επιστήμονες και τις υπάρχουσες υποδομές. Την άποψη αυτή είχε εκφράσει ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, (Russian Direct Investment Fund –RDIF) Κυρίλ Ντμίτριεφ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN,το περασμένο Σάββατο.

Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, πού οφείλονται οι επιτυχίες της Ρωσίας στην κατεύθυνση αυτή, ο Ντμίτριεφ είπε «Διαθέτουμε πολλές υποδομές για την ανάπτυξη του εμβολίου. Και πάλι θα έλεγα ότι θα είμαστε πρώτοι χάρη στους επιστήμονές μας και τις έρευνες τις οποίες έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».

Ο Ντμίτριεφ όταν κλήθηκε στην συνέντευξή του αυτή να σχολιάσει τις αναφορές του Εθνικού Κέντρου για την Κυβερνοσφάλεια στη Βρετανία (NCSC), ότι χάκερς που σχετίζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα για το εμβόλιο του κορονοϊού από την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, επέστησε την προσοχή στην χρονική συγκυρία που διατυπώθηκαν τέτοιου είδους κατηγορίες

«Κατ΄αρχάς, έχουμε εκπλαγεί πολύ με την επιλογή της χρονικής συγκυρίας. Και αυτό συνέβη στην ουσία, την επόμενη μέρα αφότου ανακοινώσαμε ότι περιμένουμε να εγκριθεί το δικό μας εμβόλιο τον Αύγουστο», είχε πει ο Ντμίτριεφ στα αγγλικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με όσα της προσάπτουν για κλοπή δεδομένων. Νωρίτερα ο Ντμίτριεφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να κλέψει το βρετανικό εμβόλιο καθώς η βρετανική εταιρεία AstraZeneca είχε παραδώσει την τεχνολογία του εμβολίου στην ρωσική φαρμακευτική εταιρείας R-Pharm.

Την περασμένη Πέμπτη ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο «Reuters» ότι η Ρωσία σχεδιάζει να παραγάγει φέτος εγχωρίως 30 εκατ. δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν άλλες 170 εκατ. δόσεις στο εξωτερικό.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους, ένα τεστ διάρκειας ενός μήνα σε 38 ανθρώπους, τερματίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ερευνητές συμπέραναν πως είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί και πως προκαλεί ανοσοαπόκριση, αν και η ισχύς αυτής της ανοσοαπόκρισης είναι μέχρι στιγμής ασαφής. Μια μεγαλύτερη δοκιμή Φάσης 3 σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους αναμένεται να αρχίσει τον Αύγουστο, είχε δηλώσει Κιρίλ Ντμίτριεφ.

«Πιστεύουμε πως με βάση τα σημερινά αποτελέσματα, θα εγκριθεί στη Ρωσία τον Αύγουστο και σε μερικές άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο…, θα καταστεί πιθανόν το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί στον κόσμο», δήλωσε στην συνέντευξη του.

Περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται κατά της πανδημίας. Τουλάχιστον δύο βρίσκονται στην τελική Φάση 3 των δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – το ένα αναπτύσσεται από την κινεζική Sinopharm και το άλλο από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε πως η ρωσική δοκιμή της Φάσης 3 θα διεξαχθεί στη Ρωσία και σε δύο χώρες της Μέση Ανατολής και θα αρχίσει όταν ολοκληρωθεί, στις 3 Αυγούστου, η δοκιμή της Φάσης 2 σε 100 ανθρώπους.

Την Παρασκευή (17/07) η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την παραγωγή εμβολίου για την Covid-19 που έχει αναπτυχθεί από τον φαρμακευτικό αυτό γίγαντα και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο όμιλος της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας «R-Pharm» κατέληξε σε συμφωνία με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca» για την παραγωγή του εμβολίου της Covid-19, είχε δηλώσει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24», ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας Αλεξέι Ρέπικ.

«Έχουμε επισημοποιήσει το σχέδιο αυτό με τη μορφή των συμφωνιών που υπογράψαμε στον τομέα της παραγωγής και της προμήθειας του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την “AstraZeneca” και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες της “R-Pharm” για την υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο Ρέπικ.

Μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι χάκερς υποστηριζόμενοι από το ρωσικό κράτος προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα για το εμβόλιο της Covid-19 και σχετικές θεραπείες, ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF) Κυρίλ Ντμίτριεφ, είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ψευδείς και είπε ότι η Μόσχα δεν έχει ανάγκη να κλέψει μυστικά, αφού ήδη έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για την παραγωγή βρετανικού εμβολίου στη Ρωσία.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr, bloomberg)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Big Brother: Οριστικό τέλος για την 24ωρη μετάδοση – Υπάρχουν και άλλα «ροζ» βίντεο (video)

Μετά τα ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου, σειρά πήρε η Σοφία Δανέζη να απασχολήσει με παρόμοια θέμα, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι του Big...

Συναγερμός στο «Big Brother»: Το ροζ βίντεο της Δανέζη, ο σάλος και η διακοπή του live streaming

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στο σπίτι του «Big Brother» με ροζ βίντεο παίκτριας που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Μετά το βίντεο της Χριστίνας...

Μάγια Τσόκλη: Τι είπε για τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της – «Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις» (video)

Στην απώλεια της μητέρας της και τον γάμο του πατέρα της με τη θεία της αναφέρθηκε η Μάγια Τσόκλη σε μια εκ βαθέων συνέντευξη...

«Ζούμε έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα», λέει η Ακρίτα (ηχητικό)

«Ζούμε την απόλυτη δυστοπία, με έναν ολοκληρωτισμό που πλέον δεν κρατάει τα προσχήματα» τόνισε η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Ξυδάκη. Αναφέρθηκε...

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο με τα κρούσματα κορονοϊού (video)

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης γηροκομείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους αλλά και...

Κανέλλη: Μην ξεχάσετε ποτέ τη σβάστικα στο τζάμι της κουζίνας του Ηλιόπουλου

Στη σβάστικα, σχηματισμένη από κάγκελα, στο παράθυρο της κουζίνας της μητέρας του καταδικασμένου για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία φαίνεται στο...