27-01-2021

7 σημάδια που αγνοούμε και δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας

Μπορεί το σώμα μας να μην μπορεί να μιλήσει, αλλά πάντα προσπαθεί να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας.

Όταν δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή πάθηση, που χρίζει άμεσης ιατρικής επέμβασης και φροντίδας, όπως είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο ή το έμφραγμα, με τον πόνο στο στήθος και το μούδιασμα του χεριού, τα συμπτώματα είναι συνήθως διακριτικά και για το λόγο αυτό αγνοούνται από τον πάσχοντα.

Ας δούμε λοιπόν επτά σημάδια που προειδοποιούν ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Να σημειωθεί ότι αν έχετε παρατηρήσει κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα να σας συμβαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας, ώστε να διαπιστώσετε αν πράγματι ασθενείτε. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστή πρόληψη.

  1. Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Ένδειξη για υπερθυρεοειδισμό, διαβήτη, κατάθλιψη, καρκίνο, ή διαταραχές που επηρεάζουν το κατά πόσο το σώμα μας απορροφά διάφορα θρεπτικά συστατικά.
  2. Δυσκολίες στην αναπνοή, αίσθηση ότι σας κόβετε η ανάσα: Ένδειξη για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονία ή κρίση πανικού.
  3. Ξαφνικές λάμψεις: Ένδειξη ημικρανιών ή σε σπάνιες περιπτώσεις αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς.
  4. Αίσθημα κορεσμού, ενώ έχετε φάει ελάχιστα ή καθόλου: Ένδειξη για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πεπτικό έλκος ή ακόμη και για καρκίνο στο πάγκρεας.
  5. Ανεξήγητες αλλαγές στις συνήθειες της τουαλέτας, όπως αίμα στα κόπρανα, επίμονη διάρροια ή δυσκοιλιότητα, συνεχής ανάγκη για αφόδευση: Ένδειξη κάποιας βακτηριακής μόλυνσης, όπως η σαλμονέλα, μόλυνσης από ιό ή παράσιτο, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδα, νόσο του Krohn ή καρκίνου του παχέος εντέρου.
  6. Σταθερός και υψηλός πυρετός: Ένδειξη για ουρολοίμωξη, κακοήθεις καρκινικές καταστάσεις μέχρι και φυματίωση.
  7. Ψυχολογικές διαταραχές, όπως έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης: Ένδειξη για μόλυνση, κακή διατροφή, ψυχικές ασθένειες και ασθένειες που σχετίζονται με την άνοια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ