27-02-2021

Αυτά είναι τα 10 μέρη του σώματός μας που είναι… άχρηστα! (video)

Όπως υπάρχουν μέρη του σώματός μας, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την υπάρξή μας, όπως είναι ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι πνεύμονες, μεταξύ άλλων, έτσι υπάρχουν και μέρη που μας είναι παντελώς άχρηστα.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα 10 μέρη του σώματος μας, που δεν εξυπηρετούν κανένα σημαντικό σκοπό:

  1. Το τρίτο βλέφαρο, που βρίσκεται δίπλα στον δακρυϊκό πόρο.
  2. Το σημείο του Δαρβίνου, η μικρή πτυχή του δέρματος που υπάρχει στο 10% των ανθρώπων και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του αυτιού τους.
  3. Τρίχες στον κορμό του σώματος.
  4. Το όργανο Jacobson, που βρίσκεται στο οσφρητικό σύστημα και είναι ένα εξειδικευμένο αισθητήριο όργανο, που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών ουσιών.
  5. Ο φρονιμίτης, που αποτελεί το τελευταίο προς τα πίσω δόντι της μόνιμης οδοντοφυΐας.
  6. Ο μυς στο αυτί, που χρησιμοποιείται για να περιστρέφουν τα αυτιά τους τα ζώα προς την κατεύθυνση του ήχου, αλλά στους ανθρώπους δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό.
  7. Ο κόκκυγας, που βρίσκεται στο τέλος της σπονδυλικής στήλης και αποτελείται από τρεις έως πέντε μικρούς σπονδύλους κάτω από το ιερό οστό. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κατάλοιπο από σπονδύλους απ’ όταν οι πρόγονοι μας είχαν ουρές.
  8. Οι μικροσκοπικοί μύες που συνδέονται με τους θύλακες των τριχών μας μέσω λείων μυϊκών ινών και κάνουν τις τρίχες στο δέρμα μας να ανασηκώνονται όταν ανατριχιάζουμε.
  9. Η σκωληκοειδίτιδα, που βρίσκεται μεταξύ του λεπτού και του παχέως εντέρου.
  10. Οι θηλές στο στήθος του άνδρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ