05-03-2021

Πράσινο τσάι μάτσα: 5 λόγοι για να το πίνετε καθημερινά

Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο και πλέον θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στην κατανάλωση του μάτσα, που αποτελεί παράδοση για την ιαπωνική κουλτούρα και το οποίο είναι αποτοξινωτικό, αντικαρκινικό και συμβάλλει στην καύση του λίπους, μεταξύ πολλών άλλων.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Εάν ακόμα δεν έχετε πειστεί για τα οφέλη της σκόνης του πράσινου τσαγιού μάτσα τα παρακάτω σίγουρα θα σας πείσουν για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

  1. Superfood

Περιέχει το μέγιστο δυνατό σε αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φυσικές, χημικές ενώσεις που περιέχει το μάτσα βοηθούν στην αντιγήρανση και στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων 20 φορές περισσότερο από ό, τι τα ρόδια ή τα βατόμουρα!

  1. Αντικαρκινική δράση

Από όλα τα αντιοξειδωτικά, η ένωση EGCG (πρόκειται για μια σημαντική ένωση πολυφαινόλης –κατεχίνη) γνωστή για την αντικαρκινική της δράση βρίσκεται στο τσάι μάτσα 100 φορές περισσότερη από οποιοδήποτε άλλο τσάι.

  1. Το teatox όλων των teatoxes

Όμως το τσάι μάτσα είναι και ισχυρό αποτοξινωτικό, καθώς η χλωροφύλλη που περιέχει είναι πολύ πιο πλούσια από ό, τι σε άλλα πράσινα τσάγια

  1. Χάστε βάρος

Το μάτσα όμως βοηθάει και στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος. Το αμινοξύ L-Theanine που περιέχονται στα φύλλα μάτσα παράγουν ντοπαμίνη και σεροτονίνη, που βελτιώνουν τη διάθεση, την μνήμη και βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση.

  1. Σας κρατάει ήρεμους και συγκεντρωμένους

Οι βουδιστές μοναχοί πίνουν μάτσα εδώ εκατοντάδες χρόνια για να τους κρατάει συγκεντρωμένους και σε εγρήγορση, κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Έτσι ένα φλιτζάνι μάτσα το απόγευμα θα σας κρατήσει ήρεμους, αλλά και συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης ημέρας στη δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ