24-09-2020

Πώς θα καθαρίσετε σωστά τη σχάρα της ψησταριά σας

 

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, η πιθανότητα βροχής ελαχιστοποιείται, οι παρέες ξανασμίγουν στις αυλές και μαζί τους καταφθάνουν τα κάρβουνα με τις ψησταριές.

Ωστόσο, οι βρώμικες σχάρες, που έχουν μείνει στην άκρη από πέρυσι, θα πρέπει να καθαριστούν. Να καθαριστούν καλά, ναι.

Οι μεταλλικές βούρτσες δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση καθώς μπορεί μεταλλικές τρίχες να κολλήσουν πάνω στην σχάρα και να καταλήξουν στον οισοφάγο ή στο στομάχι κάποιου ανυποψίαστου καλεσμένου σας. Κάτι που δεν το θέλετε, σίγουρα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πετσέτα, μεταλλικές λαβίδες, μερικά αλουμινόχαρτα. Και δουλειά. Σκληρή δουλειά. «Τα αγαθά κόποις κτώνται» άλλωστε, ως γνωστόν.

Παίρνετε ανά χείρας μία παλιά στεγνή πετσέτα και σκουπίστε τη σχάρα σας για να φύγουν τα πολλά κομμάτια κρέατος ή βρωμιάς. Τα «χοντρά» που λέμε, ναι.

Εν συνεχεία, σκεπάζετε σφιχτά με 1 ή 2 φύλλα αλουμινόχαρτου την πάνω επιφάνεια της σχάρας και βάζετε δυνατή φωτιά. Κλείνετε το καπάκι της ψησταριάς και το αφήνετε για περίπου 20-25 λεπτά.

Αφού σβήσετε τη φωτιά, αφήνετε τη σχάρα να κρυώσει ενώ χρησιμοποιώντας λαβίδες, αφαιρείται τα αλουμινόχαρτα.

Ξαναπιάνετε την πετσέτα για να σκουπίσετε τη βρωμιά η οποία θα πρέπει τώρα να έχει μετατραπεί σε στάχτη.

Εναλλακτικός τρόπος για τους προνοητικούς: Μετά τη χρήση της σχάρας, κόβετε μερικά αλουμινόχαρτα και ξύστε την σχάρα ενώ είναι ακόμη ζεστή για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κίνδυνος - θάνατος το πάχος στην κοιλιά, σε αντίθεση με γοφούς και μηρούς: Τι έδειξε νέα έρευνα για το λίπος στο σώμα

Έτσι, την επόμενη φορά θα έχετε μία αρκετά καθαρή ψησταριά.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.