06-03-2021

5 σημάδια ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη λειτουργία των μυών, ρυθμίζει την επάρκεια υγρών και εξασφαλίζει ισορροπία θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό. Μάλιστα όταν η πρόσληψη του καλίου είναι επαρκής, μειώνονται τόσο οι αρνητικές επιδράσεις από την πρόσληψη του αλατιού όσο και η αρτηριακή πίεση. Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο;

Είστε διαρκώς κουρασμένοι. Αν αισθάνεστε ανεξήγητη κούραση ακόμα και μετά τον ύπνο, είναι πιθανό να οφείλεται σε έλλειψη καλίου.

Έχετε συχνά κράμπες. Επειδή το κάλιο σχετίζεται με τις συσπάσεις των μυών, όταν τα επίπεδα στον οργανισμό είναι χαμηλά τότε εκδηλώνονται μυικοί πόνοι και κράμπες.

Ζαλίζεστε και έχετε τάσεις λιποθυμίας. Η απότομη πτώση των επιπέδων καλίου μειώνει τους καρδιακούς παλμούς, κατάσταση η οποία εκδηλώνεται με ζαλάδα και τάση για λιποθυμία.

Έχετε αρρυθμία και υπέρταση. Από την άλλη αν τα επίπεδα καλίου είναι ήδη χαμηλά τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων περιστέλλονται με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση. Επίσης, οι μύες της καρδιάς δυσκολεύονται να ελέγξουν τη ροή του αίματος κι έτσι προκαλείται αρρυθμία.

Κάνετε κατακράτηση υγρών. Η έλλειψη καλίου προκαλεί δυσκολία στη ρύθμιση του νατρίου με αποτέλεσμα να κατακρατούνται υγρά και να προκαλείται ενοχλητικό φούσκωμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ