27-02-2021

Εξαφανίστε τη δυσοσμία από τα παπούτσια με φυσικό τρόπο

Διστάζετε να βγάλετε τα παπούτσια σας όταν είστε με κόσμο γιατί είστε σίγουροι ότι μια αποκρουστική μυρωδιά θα διαχυθεί στον χώρο; Η δυσοσμία των παπουτσιών είναι συχνό και άκρως ενοχλητικό φαινόμενο.

Από τι προκαλείται; Μια αιτία είναι η ανάπτυξη βακτηρίων λόγω της εφίδρωσης των ποδιών. Τα βακτήρια τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα πτητικά αέρια που παράγονται είναι αυτά που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά. Άλλες αιτίες είναι ο μη επαρκής αερισμός των παπουτσιών, οι συνθετικές κάλτσες ή οι μύκητες στα πόδια.

Πώς, όμως, θα απομακρύνετε τα βακτήρια και την ενοχλητική μυρωδιά;

Χρησιμοποιήστε τη θαυματουργή μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το εσωτερικό των παπουτσιών με μαγειρική σόδα και αφήστε τα για μια ημέρα ώστε να απορροφήσει την κακοσμία. Πριν τα φορέσετε τινάξτε τη σόδα. Αποφύγετε τη όμως σε δερμάτινα παπούτσια γιατί ξηραίνει το δέρμα και το κάνει άκαμπτο.

Οινόπνευμα για να ξεφορτωθείτε τα βακτήρια. Μουλιάστε τα παπούτσια – όταν είναι στεγνά -σε οινόπνευμα καθαρισμού. Εφαρμόστε οινόπνευμα και στα πόδια σας αφού τα πλύνετε. Φροντίστε το οινόπνευμα να έχει εξατμιστεί πριν φορέσετε τα παπούτσια.

Ξύδι για εξουδετέρωση βακτηρίων. Εκτός από το οινόπνευμα και το ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ξύδι σε 3 λίτρα νερό σε μια λεκάνη και βυθίστε τα παπούτσια. Αφήστε τα στεγνώσουν καλά πριν τα φορέσετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ