07-03-2021

Γιατί ξαναπαίρνετε τα χαμένα κιλά;

Μπορεί να αφιερώσατε χρόνο, να κάνετε μεγάλη προσπάθεια και να είχατε φοβερή αυτοσυγκράτηση για να χάσετε βάρος. Το καταφέρατε, αλλά σε διάστημα μόλις λίγων μηνών ξαναπήρατε κιλά. Τι συμβαίνει; Γιατί δεν κατορθώσατε να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος;

Ακολουθήσατε μια από τις δίαιτες ταχύτητας, που στοχεύουν στη γρήγορη απώλεια κιλών. Ίσως μειώσατε υπερβολικά τον αριθμό των θερμίδων ή αποκλείσατε ολόκληρες ομάδες τροφίμων για να χάσετε βάρος. Αν όμως δεν κάνατε τις απαραίτητες αλλαγές στην καθημερινότητά σας όπως σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση, για να διατηρήσετε το βάρος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρετε πάλι κιλά.

Έχετε λάθος στόχο. Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους έχει να κάνει με τη διατροφή αλλά και με την άσκηση. Επομένως αν κανείς δεν στοχεύσει στην υιοθέτηση των συνηθειών αυτών και μετά τη δίαιτα, είναι δύσκολο να διατηρήσει το ιδανικό βάρος.

Δεν είστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια ή έχετε υπερβολικές προσδοκίες από την απώλεια κιλών. Αν κάποιος λόγου χάρη πιστεύει ότι θα γίνει ευτυχισμένος όταν χάσει κάποια κιλά και συνειδητοποιήσει πως οι προσδοκίες του ήταν μάλλον υψηλές είναι πιο πιθανό να τα ξαναπάρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ