Συγκλονιστικό βίντεο: Κάνουν ηλεκτροσόκ σε ψάρια της λίμνης Κεντάκι – Δείτε γιατί
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη λίμνη Κεντάκι των ΗΠΑ, όπου φαίνονται εκατοντάδες ψάρια να αναπηδούν από το νερό, την ώρα που βρίσκεται στο σημείο μια πλωτή πλατφόρμα.

Ο λόγος για ένα είδος ασιατικών κυπρίνων, στους οποίους επιστήμονες κάνουν… ηλεκτροσόκ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μελέτες, καθώς απειλούν αρκετά υδρόβια είδη της λίμνης.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές προκαλούν ηλεκτροσόκ στην περιοχή, αναγκάζοντας τα ψάρια να πηδήξουν προς την επιφάνεια κι έτσι να μετρήσουν τους πληθυσμούς ή και να συλλέξουν ορισμένα από αυτά για έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, τα ψάρια δεν πεθαίνουν κατά τη διαδικασία, απλώς ακινητοποιούνται για κάποια λεπτά και στη συνέχεια επιστρέφουν στο νερό.

«Είναι απλά ένας τρόπος να δείξουμε στον κόσμο για πόσα ψάρια μιλάμε κάτω από νερό. Συγκεντρώνουμε και προσπαθούμε να τα διοχετεύσουμε σε αγοραστές», λέει ο διευθυντής του τμήματος αλιείας του Κεντάκι, Ρον Μπρουκς.

Σημειώνεται ότι οι ασιατικοί κυπρίνοι έφτασαν στη λίμνη από την ανατολή πριν από 30 περίπου χρόνια από εκτροφείς ψαριών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την άλγη στις δεξαμενές τους.

Όμως, οι κυπρίνοι πέρασαν στα ποτάμια του Μισισίπι και του Ιλινόις και από εκεί και σε άλλες λίμνες. Ωστόσο, πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κατασπαράζουν την τροφή, απειλώντας την επιβίωση άλλων ειδών.

Δείτε το βίντεο:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook