18-04-2021

Βίγκαν ακτιβίστριες κάνουν παρέμβαση σε κοτέτσια επειδή οι κόκορες «βιάζουν» τις κότες (video)

Mία ομάδα βίγκαν και τρανς ακτιβιστριών ,με το όνομα «Almas Veganas» (Ψυχές Χορτοφάγες) πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα καταδρομικές παρεμβάσεις σε κοτέτσια για να σώσουν τις κότες που «βιάζονται» από τα κοκόρια.

Οι ακτιβίστριες ισχυρίζονται πως, «οι όρνιθες δεν θέλουν να τις ‘’καβαλάνε’’ και πάντα προσπαθούν να ξεφύγουν. Μερικές φορές μάλιστα τραυματίζονται σοβαρά και από τα νύχια των πετεινών».

Στη σελίδα τους στο Twitter, οι ακτιβιστές περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «anti-speciesist» και «transfeminist». Οι «anti-speciesist» πιστεύουν ότι η διάση των διαφορετικών τύπων ζώων, ή των ανθρώπων, είναι λάθος.

Οι «transfeminist» υποστηρίζουν πως η ελευθερία των τρανς γυναικών συνδυάζεται με την απελευθέρωση όλων των γυναικών. Η ομάδα των ακτιβιστριών ανέβασε πριν από μερικούς μήνες και βίντεο στο twitter, το οποίο έχει γίνει viral το τελευαίο καιρό, στο οποίο φαίνεται να πετάνε στο έδαφος και να σπάνε αυγά «επειδή αυτά ανήκουν στις κότες και μόνο σε αυτές». «Είτε είσαι vegan ή βοηθάς στη χρηματοδότηση της δουλείας των ζώων. Η κατανάλωση των ζώων είναι φασιστική», πρόσθεσαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ