07-05-2021

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας από γυναίκα ποδηλάτη – Έφτασε τα 296 χλμ/ώρα (video)

Tο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο ανήκει πλέον σε γυναίκα. Πρόκειται για την αμερικανή, Ντενίζ Μιούλερ-Κόρενεκ, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει για λίγο τα 296 χιλιόμετρα την ώρα και έτσι κατέρριψε την  προηγούμενη επίδοση, που άνηκε στον Ολλανδό Φρεντ Ρόμπελμπεργκ από το 1995, που ήταν 268,831 χλμ/ώρα.

Η προσπάθεια έγινε ξανά στις αλυκές της Μπόνειλ στη Γιούτα. Χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου ντράγκστερ που για να την βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια και πίσω από το τιμόνι ήταν η Σι Χάλμπρουκ, η διάσημη οδηγός αγώνων.

Η προσπάθεια γίνεται ως εξής: το ποδήλατο είναι δεμένο πίσω από το όχημα τύπου ντράγκστερ, το οποίο αναπτύσσει μια μεγάλη ταχύτητα και σέρνει το δίκυκλο μαζί με τον αναβάτη. Στο πίσω μέρος του έχει κάτι σαν θόλο, που προστατεύει τον ποδηλάτη από την αντίσταση του αέρα και τον βοηθά να διατηρήσει την ταχύτητά του, όταν λύσουν τα ειδικά «σχοινιά». Τότε ο ποδηλάτης ξεκινά τη δική του προσπάθεια, με στόχο να διατηρήσει την ταχύτητα που του είχε δώσει το αυτοκίνητο.

Τελικά η Μιούλερ-Κόρενεκ έφτασε μέχρι και τα 183,932 μίλια την ώρα, που μεταφράζεται σε 296,009 χιλιόμετρα την ώρα, μια εκπληκτική ομολογουμένως ταχύτητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ