07-05-2021

Το σπίτι του στο Πόρτλαντ είναι ένα… αεροπλάνο της Ολυμπιακής (εικόνες – video)

Το σπίτι του Μπρους Κάμπελ είναι σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα στο κόσμο, αφού είναι… αεροπλάνο της Ολυμπιακής.

Ένα από τα πιο… διάσημα Boeing 727 της Ολυμπιακής, αυτό που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ελλάδα, πλέον είναι… σπίτι στο Όρεγκον.

Ο Κάμπελ το απέκτησε για 100.000 δολάρια (81.000 ευρώ) και αφού το εξόπλισε με νερό και ρεύμα, μένει εκεί για έξι μήνες το χρόνο, συγκεκριμένα τους μήνες που δεν κάνει πολύ κρύο.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο;

Η απάντηση είναι ότι ο Μπρους Κάμπελ ανήκει στη Aircraft Fleet Recycling Association (Ένωση Ανακύκλωσης Στόλου Αεροσκαφών).

Τα μέλη της AFRA μοιράζονται ένα κοινό όραμα, να μετατρέψουν τα αεροπλάνα που έχουν αποσυρθεί σε σπίτια ή άλλους δημιουργικούς χώρους.

Παράλληλα, ο Κάμπελ δεν σταματάει εδώ, αφού ετοιμάζει άλλο ένα… σπίτι – Boeing 747 στην Ιαπωνία, για τους υπόλοιπους έξι μήνες.

«Είναι σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Παράξενες πόρτες, παράξενα πατώματα. Το ταβάνι λυγίζει εδώ, κλείνει εκεί. Φοβερά εσωτερικά φώτα. Φοβερά εξωτερικά φώτα, κομψή εμφάνιση, αγωγοί τιτανίου. Είναι μια διαρκής εξερευνητική περιπέτεια, διασκεδαστική, που παρέχει σε εμένα, ένα “σπασικλάκι”, “τροφή” για νέες ανακαλύψεις», είπε ο Κάμπελ.

Φωτογραφίες: awesomeinventions.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ