23-10-2020

Παρουσιάστρια του BBC «στριμώχνει» live το αφεντικό της για το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών

Αφού το βρετανικό BBC αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον μισθό που δίνει στους πρωτοκλασάτους άνδρες παρουσιαστές του σε σχέση με τις αντίστοιχες γυναίκες, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του ραδιοφώνου του BBC, Μισχάλ Χουσείν, φιλοξένησε στην εκπομπή της το αφεντικό της, γενικό διευθυντή του BBC, Τόνι Χολ.

Τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβομένων είναι άνδρες

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι 96 αστέρες και δημοσιογράφοι έχουν μισθούς που ξεπερνούν τις 150.000 στερλίνες τον χρόνο.

Περίπου τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβομένων είναι άνδρες.

Οι μισθοί που καταβάλλονται στους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του εμφανίζουν ανάλογη ανομοιότητα, με τον άνδρα παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να αμείβεται περίπου με 200.000 στερλίνες τον χρόνο περισσότερο σε σχέση με την γυναίκα συνάδελφό του.

Το ηχηρό μήνυμα της Μισχάλ Χουσείν 

Η παρουσιάστρια Μισχάλ Χουσείν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της με τον Τόνι Χολ έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, ότι αυτή η μισθολογική διαφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

Η παρουσιάστρια ρώτησε τον Τόνι Χολ πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το χάσμα κι εκείνος απάντησε πως στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια ισορροπία ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες παρουσιαστές, αλλά η απάντηση του δεν ικανοποίησε την Χουσείν που του είπε ότι αυτή είναι μια διαφορετική οπτική και του ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Τόνι Χολ είπε, ότι μέχρι το 2020 θα έχει επιτευχθεί ισότητα ανάμεσα στον αριθμό των ανδρών και γυναικών τηλεοπτικών παρουσιαστών και στις αμοιβές τους.

Η παρουσιάστρια προκειμένου να τον πιέσει έκανε ακόμα περισσότερες ερωτήσεις, μια εκ των οποίων αφορούσε το αν θα ζητηθεί από τους άντρες παρουσιαστές να κάνουν μείωση στους μισθούς τους.

Εκείνος εξηγεί ότι πρόκειται να δουλέψει κατά περίπτωση και συνεχίζει ότι γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών που παρουσιάζουν τα προγράμματα.

Μερικές αστείες και καίριες αντιδράσεις από το twitter