15-04-2021

Τρανς σεξεργάτριες απαντούν με ξύλο σε τρανσφοβικό τραμπούκο (video)

Σεξεργάτριες στο Μεξικό δέχτηκαν τρανσφοβική επίθεση από άντρα και απάντησαν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τον έδειραν και έπειτα επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητό του.

Η τρανσφοβία και η ομοφοβία είναι σύνηθες φαινόμενο στο Μεξικό, όπου καθημερινά καταγράφονται περιστατικά βίας ενάντια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mexico Post που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο ένας άνδρας κατέβηκε από το όχημα του και άρχισε κινείται προς τις τρανς γυναίκες, εξαπολύοντας βρισιές.

Εκείνες συσπειρώθηκαν και επιτέθηκαν στον υβριστή τους. Στη συνέχεια, προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του, την ώρα που περαστικοί βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=FB-4JP_Cck0

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2008-2016 υπήρξαν 2.115 περιστατικά φόνου διεμφυλικών  παγκοσμίως, ενώ πολλές άλλες δολοφονίες δεν καταγράφηκαν στα επίσημα αρχεία ως τέτοιες.

Τα κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων εναντίον εκδιδομένων τρανς σεξεργατριών γυναικών στο Μεξικό, είναι πολύ συχνά.

Σύμφωνα με έκθεση του Transgender Murder Monitoring Project στο διάστημα από την 1 Οκτωβρίου (2015) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου (2016) στο Μεξικό σημειώθηκαν 52 δολοφονίες τρανς ατόμων, ενώ ακόμη 123 καταγράφηκαν στη Βραζιλία και άλλες 28 σε Κολομβία και Βενεζουέλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ