06-05-2021

Δείτε την καθημερινότητα ενός LEGO man (εικόνες)

Ο Πολωνός γραφίστας και σχεδιαστής Michal Kulesza επιμένει στη συνεργασία του με την LEGO. Στη δεύτερη σειρά έργων του με πηγή έμπνευσης τα πλαστικά «τουβλάκια» της δανέζικης εταιρείας, ο Michal λέει ότι έπεσε μέσα σε ένα κουτί γεμάτο “τουβλάκια” LEGO και το αιφνίδιο αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν ότι τα χέρια του και το κεφάλι του μεταμορφώθηκαν σε μέρη μιας LEGO ανθρώπινης φιγούρας.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, παρακολουθούμε αυτή τη φιγούρα LEGO στις καθημερινές λειτουργίες και «τελετουργικά», να βγάζει βόλτα τον σκύλο της, να καθαρίζει το σπίτι, να ψιλοδιασκεδάζει στην ύπαιθρο.

Ο Michal χρησμοποίησε ένα LEGO «κοστούμι» που φιλοτέχνησε από συνηθισμένα οικιακά αντικείμενα, και αναλώθηκε στο να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό ημερολόγιο της καθημερινότητας αυτής της φιγούρας του παιχνιδιού.

Οκτώ μήνες «έγραφε» αυτό το ημερολόγιο, μας πληροφορεί το Designboom. Απαθανατίζοντας την τυπική ρουτίνα ενός LEGO man: να ξαπλώνει για να κοιμηθεί, να παίζει με το σκυλάκι του, να βουρτσίζει τα δόντια του πριν πάει για ύπνο, να τρώει πίτσα, να οργανώνει τα πάντα στη δουλειά, να σερφάρει στο ίντερνετ, να πηγαίνει για ψάρεμα στο ποτάμι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ