15-05-2021

Άνδρας αναγνώρισε τον εαυτό του σε πακέτο τσιγάρων και προχωρά σε μηνύσεις

Μάλλον… από το Google ψάχνουν εταιρείες τσιγάρων και αρμόδια υπουργεία τις φωτογραφίες αρρώστων που θα βάλουν στα πακέτα τσιγάρων.

Αφού το περασμένο καλοκαίρι ο Βέλγος Σερζ Νιζέ αντίκρισε σοκαρισμένος σε πακέτο τσιγάρων το πρόσωπο του πατέρα του που είχε πεθάνει έξι χρόνια πριν, νέο περιστατικό, αυτή τη φορά από την Ισπανία, έρχεται στο φως.

Ένας 54χρονος από το Μπόιρο της βορειοδυτικής Ισπανίας, αναγνώρισε το πρόσωπό του σε φωτογραφία πακέτου τσιγάρων, με το… ενσταντανέ να προέρχεται από ιδιωτική στιγμή του, όταν βρισκόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ο άνδρας προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των υπηρεσιών Υγείας της χώρας καταγγέλλοντας πως έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του χωρίς την άδειά του.

image

«Εγώ είμαι στη φωτογραφία», δήλωσε ο 54χρονος. «Πρέπει να βγήκε όταν έκανα επέμβαση στην πλάτη μου, πριν τρία χρόνια. Έκανα την καταγγελία μου στην αστυνομία για να αφαιρεθεί η φωτογραφία από τα πακέτα, δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου κάθε μέρα», εξήγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως είναι και ο ίδιος καπνιστής.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επέμβαση δεν είχε καμία σχέση με ασθένεια που να σχετίζεται με το κάπνισμα αλλά αφορούσε την τοποθέτηση εμφυτευμάτων τιτανίου στη σπονδυλική του στήλη.

«Στο πακέτο λέει πως το κάπνισμα προκαλεί εμφράγματα και αναπηρία αλλά σε αυτή τη φωτογραφία δεν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση λόγω των συνεπειών του καπνίσματος», εξηγεί.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται καθώς οι υπηρεσίες Υγείας της Γαλικίας ξεκαθαρίζουν πως η φωτογραφία δεν μπορεί να έχει βγει στα νοσοκομεία που υπάγονται στην εποπτεία τους επειδή «ο αναπνευστικός σωλήνας που απεικονίζεται είναι διαφορετικού είδους από αυτούς που χρησιμοποιούμε εμείς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ