08-02-2021

Δείτε τη δραματική διάσωση ενός νεαρού αλόγου από τις λάσπες (video)

Ένα αλογάκι που είχε εγκλωβιστεί – ίσως για μέρες – στις λάσπες στο Φαλακρό Δράμας και σε υψόμετρο 2.300 μέτρων κατάφεραν να σώσουν το 2008 ο Μενέλαος Μυτιληναίος και ο Θανάσης Απαλάς, οι οποίοι κατέγραψαν την δραματική διάσωση του νεαρού ζώου σε βίντεο. Το πουλάρι οι δύο άντρες το βρήκαν τυχαία στην κορυφή του βουνού μέσα στη λίμνη, που είχε στεγνώσει τον Οκτώβριο του 2008, όταν πήγαν εκεί αναζητώντας περιοχές στις οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τηλεοπτικά γυρίσματα. Το νεαρό αλογάκι κατάφεραν να το ξεκολλήσουν από τον βούρκο – αφού είχε χωθεί μέσα στη λάσπη μέχρι τον λαιμό – χρησιμοποιώντας τις ζώνες των παντελονιών τους, τις οποίες πέρασαν περιμετρικά από τον κορμό του πουλαριού για να καταφέρουν σταδιακά και με πολύ κόπο να το τραβήξουν.

«Η διάσωση αυτού του ζώου με σημάδεψε» εξήγησε στο zoosos.gr o κ. Μυτιληναίος που είναι διευθυντής παραγωγής και υπεύθυνος για την επιλογή των σημείων όπου πραγματοποιούνται τηλεοπτικά γυρίσματα.

«Όταν φτάσαμε στο συγκεκριμένο σημείο στο βουνό είδαμε ότι τα άγρια άλογα δεν απομακρύνθηκαν τρέχοντας μακριά από εμάς. Στη συνέχεια όταν εντοπίσαμε το πουλαράκι βουτηγμένο και κολλημένο στη λάσπη καταλάβαμε πως όλο το κοπάδι ήταν εκεί κοντά στο νεαρό άλογο. Τα ζώα αν και ανήμπορα να το βοηθήσουν στέκονταν εκεί.

Προσπαθήσαμε επί μιάμιση ώρα και τελικά καταφέραμε να το ξεκολλήσουμε. Τα υπόλοιπα άλογα όταν το είδαν να βγαίνει από εκεί, να στέκεται στα πόδια τους και να σμίγει κοντά τους, στάθηκαν μας χλιμίντρισαν, σαν να μας ευχαριστούσαν, και στη συνέχεια έφυγαν μαζί με το πουλαράκι. Ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχω βιώσει» επισήμανε.

Πηγή: zoosos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ