Οι 11 πιο επικίνδυνοι προορισμοί διακοπών σε όλο τον κόσμο (εικόνες)

Όσοι αγαπάνε τις εξορμήσεις και είναι λάτρεις της περιπέτειας και των ακραίων καταστάσεων, τότε πρέπει να δουν τα παρακάτω μέρη με διαφορετικό μάτι.

Όσοι πάλι λατρεύουν την ηρεμία, την ασφάλεια και την χαλάρωση στις διακοπές τους, τότε να αποφύγετε οπωσδήποτε τα παρακάτω μέρη.

Σας παρουσιάζουμε τους 11 πιο επικίνδυνους προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο και το λόγο για τον οποίο έχουν χαρακτηριστεί έτσι.

1.Death Valley, USA

H “κοιλάδα του θανάτου” στις ΗΠΑ είναι σαν καυτός φούρνος. Στην περιοχή έχει καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον πλανήτη μας, και αγγίζει τους 56.7 βαθμούς κελσίου. Χωρίς νερό μπορείτε να ζήσετε εδώ μόνο 14 ώρες.

2. The Danakil Desert, Eritrea

Η έρημος Danakil στην Αφρική αγγίζει τους 50 βαθμούς κελσίου και έχει ενεργά ηφαίστεια, θερμοπίδακες που εκτοξεύουν τοξικά αέρια και είναι επικίνδυνα να κυκλοφορήσεις χωρίς έμπειρο ντόπιο οδηγό.

3. Mount Washington, USA

Η κορυφή του όρους Ουάσιγκτον, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τους πιο επικίνδυνους και ισχυρούς ανέμους που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη Γη. Η υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί είναι 203 μίλια ανά ώρα (327 km / h). Χαμηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40 βαθμούς κελσίου έχουν καταγραφεί στο όρος και οι συχνές σφοδρές χιονοπτώσεις το καθιστούν ως πολύ επικίνδυνο μέρος για να το επισκεφθείς.

4. Sinabung Volcano, Indonesia

Το ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στο Ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Οι εκρήξεις που σημειώνονται είναι πολύ συχνές με τις κοντινές πόλεις και χωριά να καλύπτονται πλήρως από λάβα και στάχτη. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο εκεί.

5. lha da Queimada Grande (Snake Island), Brazil

Κρυμμένο κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, αυτό το νησί είναι ευρέως γνωστό ώς το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Ο λόγος πολύ απλός. Το μέρος είναι γεμάτο από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, τα λεγόμενα Bothrops. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο ζουν στο νησί.

6. Madidi National Park, Bolivia

Εκ πρώτης όψεως, αυτό το μέρος φαίνεται πολύ γραφικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνο. Υπάρχει η πιο δηλητηριώδη και επιθετική πανίδα στον κόσμο. Η επαφή με κάποια από τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτό το πάρκο μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, εξάνθημα και ζάλη.

7. Valley of Death, Kamchatka, Russia

Η “κοιλάδα του θανάτου” στη Ρωσία. Οι υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών αερίων αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό με τα ζώα να πεθαίνουν γρήγορα, ενώ οι άνθρωποι παρουσιάζουν πυρετό, ζάλη και ψύχρα.

8. Bikini Atoll, The Marshall Islands

Μοιάζει με παράδεισο, κι όμως δεν είναι! Στο εξωτικό αυτό μέρος πραγματοποιούνται προγράμματα πυρηνικών δοκιμών και το έχουν μετατρέψει σε ραδιενεργό σκουπιδότοπο. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς έχουν καταγράφει υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας που είναι ικανά να προκαλέσουν καρκίνο.

9. Elephant Kingdom in Chonburi, Thailand

Στην φάρμα των κροκοδείλων στην Ταϊλάνδη. Τουρίστες βρίσκονται σε αυτοσχέδια σχεδία για να ταϊσουν τους πεινασμένους κροκόδειλους που τους περιτριγυρίζουν, με τα άγρια ζώα να προσπαθούν πολλές φορές να ανέβουν επάνω.

10. Afar Depression, Ethiopia

Το ηφαίστειο Erta Ale, στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον πλανήτη. Μικρές σεισμοί συνεχώς ταλαιπωρούν την περιοχή, σχηματίζοντας πολλά βαθιά χάσματα.

11. Lake Natron, Tanzania

Μπορεί να μοιάζει με εξωγήινη τοπίο, αλλά αυτή η σουρεαλιστική εικόνα είναι στην πραγματικότητα η φωτογραφία της λίμνης Natron στην Τανζανία. Η κρούστα αλκαλικού αλατιού στην επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο επικίνδυνο, που όλα τα ζωντανά πλάσματα πεθαίνουν μόλις έρχονται σε επαφή με αυτό. Για προφανείς λόγους, το κολύμπι σε αυτή τη λίμνη απαγορεύεται αυστηρά, και η έντονη οσμή του υδρόθειου που προέρχονται από την επιφάνεια της λίμνης δεν θα σας αφήσει να θαυμάσετε το μαγευτικό τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα.