Το μελλοντικό Galaxy Note 10 της Samsung ίσως δεν διαθέτει φυσικά πλήκτρα

Η Samsung λάνσαρε επίσημα τη Galaxy S10 Series και πλέον το ενδιαφέρον των αναλυτών έχει στραφεί στις μελλοντικές καινοτομίες που ενδέχεται να παρουσιάσει η κορεατική εταιρεία. Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο το μελλοντικό Galaxy Note 10 να μην έχει φυσικά πλήκτρα. Να θυμίσουμε ότι η Samsung συνηθίζει να λανσάρει τις συσκευές της σειράς Note στα τέλη του καλοκαιριού, πριν η Apple κάνει τις δικές της ανακοινώσεις για τις συσκευές.

Αναλύσεις για τα νέα μοντέλα της Samsung ξεκίνησε η κορεατική ιστοσελίδα ETNews βασισμένη σε πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το επερχόμενο Note 10 θα είναι «το πρώτο smartphone της Samsung που δεν θα διαθέτει φυσικά πλήκτρα». Με βάση τα παραπάνω θα μιλάμε για μία συσκευή που δεν θα διαθέτει πλήκτρο εκκίνησης/τερματισμού ή πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης ή ακόμη και το περιβόητο πλήκτρο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού Bixby.

Εάν λάβουμε υπόψη πως η Samsung έχει ήδη «εξαλείψει» την εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης και επιπλέον έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια την ανυπαρξία περιθωρίων γύρω από την οθόνη, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ίσως το Note 10 να αποτελέσει το πρώτο τηλέφωνο με απόλυτα «συμπαγές» σώμα.

Στο συγκεκριμένο κινητό τα πάντα θα εκτελούνται μέσω χειρονομιών και της αφής, αφού δεν θα έχουμε πλήκτρα. Σημειώνεται ότι μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία είχε ενσωματωθεί στο HTC U11 το οποίο επέτρεπε τον μερικό χειρισμό μέσω της πίεσης στα πλευρικά πλαίσια της συσκευής. Λογικά, η Samsung θα έχει στο συρτάρι της ανάλογες ευρεσιτεχνίες, αλλά σε κάθε περίπτωση η πλήρης απαλοιφή των πλήκτρων θα αποτελέσει τεράστιο βήμα εξέλιξης.

Το «ETNews», στο σχετικό ρεπορτάζ, υπογραμμίζει, ακόμα, ότι πρόθεση της Samsung είναι να εφαρμόσει την «keyless technology» ακόμη και σε μοντέλα χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας, δηλαδή ακόμη και στην δημοφιλή Galaxy A Series. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται πριν το λανσάρισμα του Note 10 να δούμε δοκιμαστικές εκδόσεις νωρίτερα από τον Αύγουστο.

Θέμα είχε και η κορεατική εφημερίδα «The Korea Herald», η οποία θεωρεί ότι η Samsung θα ακολουθήσει τα περυσινά βήματά της και θα λανσάρει και το Note 10 – όπως είχε κάνει και με το Note 9 – το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ακόμα μία κορεατική εφημερίδα, η «The Investor» φιλοξένησε θέμα για το Note 10 και έγραψε ότι ο προγραμματισμός της κορεατικής εταιρείας είναι η έναρξη της μαζικής παραγωγής στις αρχές Αυγούστου ώστε οι συσκευές να είναι διαθέσιμες στα καταστήματα στα τέλη του ίδιου μήνα ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα πάντα με την εκάστοτε περιοχή.


Πηγή: naftemporiki.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook