Το Facebook επανασχεδιάζει και απλοποιεί το Messenger (εικόνες)

Ο Messenger του Facebook έχει εμπλουτιστεί με πολλά χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο να χάσει εν μέρει την ταυτότητά του. Αυτή προσπαθεί να επαναφέρει το Facebook, που ανακοίνωσε στο πλαίσιο του F8 Developer Conference μία απλοποίηση της εφαρμογής.

 

Προς το παρόν, υπάρχουν πέντε κάτω καρτέλες (tabs) και τρεις επάνω για την πλοήγηση στην εφαρμογή. Ο επανασχεδιασμός θα φέρει τρία βασικά tabs στο κάτω μέρος (chats, contacts και κάτι που μοιάζει με πυξίδα που θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το Find my Friends του Facebook στον Messenger). Το τελευταίο θα είχε νόημα, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τον Facebook Messenger για να μοιραστούν προσωρινά την τοποθεσία τους με φίλους όταν προσπαθούν να συναντηθούν.

Στο πάνω μέρος υπάρχουν τρεις συντομεύσεις: η κάμερα, η κλήση βίντεο και η σύνταξη μηνύματος. Στο επάνω αριστερό μέρος, βρίσκεται το εικονίδιο του χρήστη και μια μπάρα αναζήτησης ακριβώς από κάτω.

Η νέα ενημέρωση θα έχει επίσης ένα dark mode, μια λειτουργία που έχει καθυστερήσει για τον Facebook Messenger, ενώ τα chat bubbles θα διαθέτουν διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα γίνουν οι αλλαγές, παρά μόνο ότι θα πραγματοποιηθούν «πολύ σύντομα». 

Πηγή: Digitallife.gr