Τι πιθανότητες έχει να πέσει στη Γη το Tesla του Έλον Μασκ που «ταξιδεύει» στο διάστημα

Το Tesla Roadster του Έλον Μασκ με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι του, που «ταξιδεύει» στο διάστημα από τις 7 Φεβρουαρίου καθώς μεταφέρθηκε εκεί με τον πύραυλο Falcon Heavy της Space X, έχει 6% πιθανότητες να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά… από ένα εκατομμύριο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις τσέχων και καναδών επιστημόνων.

Οι προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον Άρη. Η πιθανότητα να πέσει στον πλανήτη μας αυξάνεται στο 10% μετά από τρία εκατομμύρια χρόνια και στο 50% μετά από μερικές δεκάδες χρόνια.

Αλλά και στη Γη να πέσει τελικά, μέχρι να φθάσει στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο, «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, σύμφωνα με το BBC και το Science, προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Falcon Heavy στο μακρινό μέλλον.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το διαστημικό Tesla, που ακολουθεί μια πορεία παρόμοια με πολλών αστεροειδών γύρω από τον Ήλιο, είναι πιθανό ότι θα πλησιάζει στη Γη κάθε περίπου 30 χρόνια. Η πρώτη στενή επαφή του με τον πλανήτη μας αναμένεται το 2091.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)