Τεράστιο πρόβλημα για την Apple – Επιβεβαιώνει τη διαρροή κώδικα του iOS 9

Με ένα τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας του λειτουργικού της βρίσκεται αντιμέτωπη η Apple, καθώς όπως και η ίδια επιβεβαίωσε, διέρρευσε μέρος του κώδικα του iOS 9 και δημοσιεύθηκε στη σελίδα διαμοιρασμού κώδικα, Github. 

Το iOS 9 δεν είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple, όμως μέρος του κώδικα χρησιμοποιείται ακόμα, όπως αυτό που αφορά στο iBoot, το οποίο σχετίζεται με τη διεργασία εκκίνησης των iPhones. 

Σύμφωνα με το BBC, η Apple ανέφερε ότι η διαρροή δεν επηρεάζει την ασφάλεια των συσκευών, καθώς η ασφάλεια του iPhone δεν στηρίζεται στη μυστικότητα του κώδικα. 

Επισήμανε δε ότι ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν τα απαραίτητα updates στο λειτουργικό σύστημα. Άλλωστε σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, το 93% των χρηστών χρησιμοποιεί το iOS 10 ή το iOS 11.

Ο ειδικός καθηγητής κυβερνο-ασφάλειας, Alan Woodward, ανέφερε ότι είναι αξιοπερίεργη η διαρροή του κώδικα και ότι θα πρέπει η Apple να θορυβηθεί γιατί αν κάποιος έχει μέρος του κώδικα, θα πρέπει να ελέγξει αν έχει πρόσβαση και σε άλλες πληροφορίες.