Τεχνητή νοημοσύνη κέρδισε έξι παίκες πόκερ μπλοφάροντας με επιτυχία

Μια ομάδα έξι παικτών πόκερ κέρδισε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε ένα πενθήμερο διαγωνισμό στην Κίνα κερδίζοντας 290.000 δολάρια.

Το σύστημα – χαρτοπαίκτης, με την ονομασία Lengpudashi, αποτελεί το δεύτερο δημιούργημα του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τουόμας Σάντχολμ του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον.

Τα δύο συστήματα-χαρτοπαίκτες είναι δημιουργήματα του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τουόμας Σάντχολμ του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, ο οποίος -μαζί με ένα συνεργάτη του- έχει ιδρύσει την εταιρεία Strategic Machine, η οποία και θα εισπράξει το ποσό των 290.000 δολαρίων.

Η ομάδα των Κινέζων αποτελείτο από παίκτες πόκερ, μηχανικούς πληροφορικής, προγραμματιστές και επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους από τη θεωρία των παιγνίων και τη μηχανική μάθηση, αλλά δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα.

Παρόλο που οι άνθρωποι θεωρούν το μπλοφάρισμα μια καθαρά ανθρώπινη επινόηση, αποδείχθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ξέρει να μπλοφάρει ακόμα καλύτερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)