Πήρε μία σύγχρονη κονσόλα και έφτιαξε δική του ως «ωδή» στο ιστορικό Nintendo του 1980 (εικόνες – video)

«Βωμό» στη NES, την ιδιαίτερα δημοφιλή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980, κατασκεύασε ο Λόβε Χουλτέν (Love Hultén).

Ο Χουλτέν, με έδρα τη Σουηδία, σχεδίασε πλήρως λειτουργική τη δική του εκδοχή της Nintendo Entertainment System, ως φόρο τιμής. «Δημιούργησα αυτόν τον φόρο τιμής λόγω του ρόλου της κονσόλας στην ιστορία» δήλωσε, στο Dezeen, ο Χουλτέν. «Αλλά είναι και ένας πολύ προσωπικός φόρος τιμής, μιας κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα με τη NES. Η κονσόλα είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου».

«Τα βιντεοπαιχνίδια ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου καθώς μεγάλωνα» εξομολογήθηκε. «Είναι όμως, κι ένας εορτασμός του ελέγχου και της αφής» πρόσθεσε.

Ο «βωμός» σχεδιάστηκε με βάση ένα Analogue NT mini (κατασκευάζεται από την εταιρεία Analogue του Σιάτλ), μια σύγχρονη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που παίζει τις παλιές κασέτες παιχνιδιών.

Ένας γυάλινος θόλος, που φωτίζεται από μέσα, καλύπτει την κασέτα. «Ο ψηφιακός κόσμος μας επεκτείνεται, και για να συνδεθούμε με τον πραγματικό κόσμο, χρειαζόμαστε φυσική διάδραση. Θέλω τα αντικείμενα μου να γεννούν μια διάθεση περιέργειας – χρησιμοποιώντας απτές αναφορές και στο παρελθόν και στο παρόν» τόνισε.

Δείτε το βίντεο: