Μεγαλειώδη συμφωνία Nokia και T-Mobile για 5G στις ΗΠΑ (εικόνες – video)

Φτάνει σε ύψος 3,5 δισ. δολλάρια

Nokia & T-Mobile υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για 5G στις ΗΠΑ ύψους 3,5 δισ. δολ. και θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί στο είδος της.

Η T-Mobile ανέφερε πώς η Nokia μέσα από αυτήν την μεγαλειώδη συμφωνία θα την βοηθήσει να δημιουργήσει το δικό της δυναμικό δίκτυο 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους δήλωση τη Δευτέρα (30 Ιουλίου 2018) σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συνεργασία 5G παγκοσμίως.

Η T-Mobile μέχρι πρότινος ήταν η τρίτη σε μέγεθος μεγαλύτερη Αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο τον Απρίλιο συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Sprint για να δημιουργήσει τον ισχυρότερο παίκτη στη συγκεκριμένη αγορά, ούτως ώστε να ανταγωνιστεί στα ίσα τους άλλους ισχυρούς αμερικανικούς τηλεπικοινωνιακούς γίγαντες, την Verizon και την AT&T.

Για εκείνους που δε γνωρίζουν, τα δίκτυα 5G έχουν την ικανότητα να παρέχουν ασύλληπτες ταχύτητες στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων, καθιστώντας έτσι τα δίκτυα πιο αξιόπιστα εν αντιθέσει με εκείνα του παρελθόντος, επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν άμεσα στην ανάπτυξη του νέου βιομηχανικού αυτοματισμού, της ιατρικής απομακρυσμένης παρακολούθησης, της αυτόνομης οδήγησης οχημάτων χωρίς οδηγό και σε πολλές άλλες επιχειρηματικές χρήσεις.

Παρόλο που αρκετές εταιρείες τηλεπικοινωνίας σε όλο τον κόσμο έχουν αποπειραθεί να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις των υφιστάμενων δικτύων, πολλοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ό,τι η τεχνολογία 5G θα προσφέρει απλά τεράστιες ταχύτητες στο διαδίκτυο και σχεδόν κανένα σπουδαίο νέο χαρακτηριστικό.

Οι όροι της συμφωνίας απαιτούν από την Nokia να προμηθεύσει μια σειρά από υλισμικό (hardware), λογισμικό (software) και υπηρεσίες για την ανάπτυξη του δικτύου 5G που θα επιτρέψουν στην T-Mobile να επωφεληθεί στο έπακρο για την ευρεία κάλυψη στο φάσμα 600 megahertz και με ταχύτητες που φτάνουν τα 28 gigahertz (GHz) δήλωσαν οι εταιρείες.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως η Verizon και η AT&T δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη, και προφανώς δεν έχουν καμία διάθεση να μείνουν πίσω στον αγώνα για κυριαρχία του 5G στις ΗΠΑ, αφού ως γνωστόν είναι η πιο κερδοφόρα αγορά παγκοσμίως, και μάλιστα διακυβεύονται πολλά χρήματα.

Πηγή: texnologia.net


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook