Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του Global Game Jam [Athens]. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης Global Game Jam, η GIFTED και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συνδιοργάνωσαν το Global Game Jam [Athens], που πραγματοποιήθηκε από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, στην Αθήνα. Η ανάπτυξη των παιχνιδιών διήρκησε 48 ώρες, από την Παρασκευή στις 17:00 ως την Κυριακή την ίδια ώρα, ενώ η παρουσίαση των παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βραβείου κοινού από το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο. Το βραβείο κέρδισε η ομάδα Light Bit, που δημιούργησε το παιχνίδι Nano second.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με χαρά συνδιοργάνωσε μαζί με την ομάδα GIFTED αυτήν την εκδήλωση. «Για 48 ώρες, διάφοροι game developers συγκεντρώθηκαν σε αυτόν τον όμορφο και ιδιαίτερο χώρο στο Γκάζι και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Με φαντασία, με όρεξη, με δημιουργικότητα, μας έδειξαν το τι μπορούν να δημιουργήσουν και πόσο ταλέντο υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο ίδιος. Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενδιαφέρεται και θεσμικά και ουσιαστικά για τον ευρύτερο χώρο των video games «αφενός γιατί πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας και να της αποδώσουμε αυτό που της αξίζει αφετέρου γιατί ο ευρύτερος κλάδος των οπτικοακουστικών μέσων και επικοινωνίας είναι ο τέταρτος πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος στην Ευρώπη».

Το Global Game Jam (GGJ) αφορά μια παγκόσμια διοργάνωση σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών (ψηφιακών και μη). Για 48 ώρες, game developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και ανέπτυξαν παιχνίδια με ένα κοινό θέμα, το οποίο δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή. Σκοπός του Global Game Jam είναι να φέρει πιο κοντά τους game developers, αλλά και οποιονδήποτε θελήσει να πειραματιστεί με το σχεδιασμό παιχνιδιών και να διαδώσει το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον άμιλλας και υγιούς συναγωνισμού. Το Global Game Jam, όπως και παρόμοιες διοργανώσεις, συστήνει έναν χώρο ανάδυσης καινοτόμων ιδεών και παιχνιδιών, με σημαντικές επιτυχίες στον τομέα των ανεξάρτητων βιντεοπαιχνιδιών (indie games).

Η GIFTED έχει ως σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο του game development και της δημιουργίας εφαρμογών νέων τεχνολογιών, γενικότερα, στην Ελλάδα μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη συνεργασία των δημιουργών.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αποτελεί τον επίσημο δημόσιο φορέα παροχής υπηρεσιών σε θέματα ενημέρωσης, εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά στον Τύπο και στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ, παρακολούθησης και διατύπωσης προτάσεων και, τέλος, διαχείρισης και διαμόρφωσης της πολιτικής του κράτους στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων και της προβολής της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας