«Μαγεύουν» οι πρώτες φωτογραφίες του InSight από τον πλανήτη Άρη

Στον Άρη βρίσκεται εδώ και περίπου μία εβδομάδα το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της NASA δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο αφιλόξενο (τουλάχιστον για τον άνθρωπο) περιβάλλον του «Κόκκινου Πλανήτη».

Όπως ενημερώνει η NASA μέσω του ειδικού λογαριασμού Twitter που στέλνει updates από το Insight σε… πρώτο πρόσωπο. Μάλιστα την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο, αφαιρέθηκε το προστατευτικό κάλυμμα από τη μία φωτογραφική μηχανή, με αποτέλεσμα σταλούν έξι ολοκάθαρες εικόνες. Το ρομποτικό σκάφος θα παραμείνει ακίνητο τα δύο χρόνια της αποστολής του.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ουρανός καθώς και μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι λίγο θολή του λόγω του καλύμματος το οποίο και αφαιρέθηκε χθες.

Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα.


Η συγκεκριμένη λαβίδα θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του InSight στο έδαφος του Άρη, τους επόμενους τρεις μήνες.


Μέσα μάλιστα στις επόμενες ημέρες ο ρομποτικός βραχίονας θα αρχίσει να ενεργοποιείται και θα στείλει και άλλες φωτογραφίες πιο πανοραμικές.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook