Η Kodak θα δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα – Πού θα χρησιμεύει

Το δικό της κρυπτονόμισμα θα δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία φωτογραφικών ειδών Kodak, σε συνεργασία με τη βρετανική WENN Digital, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES 2018 στο Λας Βέγκας. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Eastman Kodak αυξήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έως 120%, καθώς οι επενδυτές είδαν μάλλον με καλό μάτι την πρωτοβουλία της εταιρείας.

Η νέα πλατφόρμα blockchain και το αντίστοιχο κρυπτονόμισμα με την ονομασία KodakCoin, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, θα αξιοποιηθεί για να καταγράφονται τα δικαιώματα που έχουν οι φωτογράφοι πάνω στις φωτογραφίες τους και να αποζημιώνονται άμεσα γι’ αυτά.

Το κρυπτονόμισμα θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα KodakOne για τους φωτογράφους, που ήδη έχει δημιουργήσει η εταιρεία, με στόχο να παρακολουθεί και να προστατεύει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους (copyright). Το νέο κρυπτονόμισμα θα κάνει το «ντεμπούτο» του στις 31 Ιανουαρίου.

H εταιρεία σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με τη Spotlite, να εγκαταστήσει στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη μια σειρά μηχανημάτων για «εξόρυξη» του γνωστότερου κρυπτονομίσματος Bitcoin, στο πλαίσιο του προγράμματος Kodak KashMiner.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές διεθνώς, ακόμη κι αν το Bitcoin αποδειχθεί «φούσκα», η τεχνολογία blockchain θα έχει λαμπρό μέλλον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)