Καλοκαιρινό σχολείο για εκπαιδευτικούς διοργανώνει το CERN

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από το CERN το καινοτόμο Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο «Παίζοντας με τα Πρωτόνια».

Τη δράση διοργανώνει το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN), στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή δασκάλους με τη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, ώστε με τη σειρά τους να μεταφέρουν την εμπειρία τους τόσο στους μαθητές τους όσο και στους συναδέλφους τους.

Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου 2017 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη, όπου δέκα μόνιμοι εκπαιδευτικοί δημόσιων δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία, κατόπιν επιλογής, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το φετινό Καλοκαιρινό Σχολείο θα περιλαμβάνει διαλέξεις από μέλη της επιστημονικής κοινότητας του CERN καθώς και από εκπροσώπους ινστιτούτων που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις πειραματικές εγκαταστάσεις του CERN, καθώς και πολλά βιωματικά εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες δάσκαλοι θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από το CMS του CERN σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο CREATIONS, στόχος του οποίου είναι η εισαγωγή της καινοτομίας στα σχολεία μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής εκπαιδευτικών σεναρίων που προάγουν τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και το πνεύμα συνεργατικότητας στους μαθητές.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Καλοκαιρινό Σχολείο γίνεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα (Ώρα Ανατολικής Ευρώπης) της 19ης Μαΐου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τους όρους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο εξής email: [email protected] .