Η Huawei αρνείται ότι μειώνεται η παραγωγή smartphones λόγω του «πολέμου» με τις ΗΠΑ
Επίσημα πήρε θέση η «Huawei» και διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα που την ήθελαν να προχωρά σε μείωση της παραγωγής συσκευών smartphone, μετά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Να αναφέρουμε πως ο «κύκλος» των δημοσιευμάτων είχε ανοίξει από την κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post», η οποία επικαλούνταν πηγές προερχόμενες από την ταϊβανέζικη «Foxconn» – αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο με πελάτες εταιρείες όπως η «Huawei», η «Apple», η «Xiaomi» κλπ. -. Στο αρχικό δημοσίευμα δεν ξεκαθαριζόταν, μάλιστα, αν η μείωση της παραγωγής ήταν προσωρινή ή μόνιμη.

Η επίσημη δήλωση της «Huawei» έγινε στο «Forbes» και η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «απορρίπτει αυτές τις αξιώσεις, τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής μας είναι φυσιολογικά, χωρίς αξιόλογες αυξομειώσεις».

Να σημειώσουμε πως νεότερο δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Nikkei» αναφέρει ότι η «Huawei» έχει περικόψει ή και ακυρώσει σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικές παραγγελίες εξαρτημάτων για smartphones και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Το δημοσίευμα καταρχήν διαψεύστηκε από την κινεζική εταιρεία, αλλά η «TSMC» («Taiwan Semiconductor Manufacturing») επιβεβαίωσε – όπως αναφέρει το «Reuters» – ότι «Huawei» όντως έχει μειώσει τις παραγγελίες εξοπλισμού μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα της «Nikkei» υπογραμμίζεται ότι η «Huawei» έχει μειώσει τις προβλέψεις παραδόσεων smartphones για το δεύτερο μισό του 2019 «περίπου 20% με 30%» σε σχέση με τις προγενέστερες εκτιμήσεις. Ο συντάκτης αυτούς του δημοσιεύματος επικαλείται, μάλιστα, πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι η «Huawei» έχει την ευχέρεια να αγοράζει υλικό προερχόμενο από αμερικανικές εταιρείες έως και την 19η Αυγούστου, ώστε να μπορεί να συντηρεί ήδη υπάρχοντα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και να παρέχει αναβαθμίσεις λογισμικού στα smartphones που έχει ήδη πουλήσει.
Πηγή: naftemporiki.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook