Έξυπνες εφαρμογές για κινητά ή τάμπλετ που θα δίνουν λύσεις σε θέματα υγείας θα δημιουργήσουν μέσα σε 10-15 ώρες φοιτητές και μηχανικοί υπολογιστών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Hackathon που πραγματοποιηθεί 17-18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο πενθήμερης συνάντησης εργασίας που διοργανώνει στο ΑΠΘ σε συνεργασία με την ομάδα SANA του MIT και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, που ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α του ΑΠΘ και φέρει τον τίτλο «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp», επιστήμονες υγείας, καινοτόμοι επιχειρηματίες και μηχανικοί θα έρθουν σε επαφή με τους φοιτητές για να αναγνωρίσουν τις τοπικές ανάγκες στον χώρο της υγείας και να επιλύσουν προβλήματα. Τις πρώτες τρεις ημέρες (14 -16/10) θα πραγματοποιηθεί Πρόγραμμα Κατάρτισης το οποίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και μηχανικούς υπολογιστών και εστιάζεται στο «mobile Health (mHealth)».

Βασικοί άξονες θα είναι: ο σχεδιασμός σκέψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η θεωρία σχεδιασμού στον τομέα mHealth, εισαγωγή στο μάθημα της κλινικής λήψης αποφάσεων, εισαγωγή στα βασικά του προγραμματισμού Android, εποπτεία της κινητής πλατφόρμας MIT Sana, πρωτόκολλα και οντολογίες, Ιατρικός Ηλεκτρονικός Φάκελος (EHR) και η εξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνέχεια, τις δυο τελευταίες ημέρες της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ένα Ηackathon με συμμετοχή διεπιστημονικών ομάδων με τη συμμετοχή και επαγγελματιών υγείας για την ανάπτυξη πρωτότυπων εφαρμογών «open sourse mobile health» με βάση τα όσα έμαθαν οι συμμετέχοντες στο τριήμερο κατάρτισης. Η καλύτερη από τις εφαρμογές αυτές θα βραβευτεί.

Στη συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή 200 άτομα εκ των οποίων έχουν επιλεγεί να την παρακολουθήσουν με την φυσική τους παρουσία μόνο 70 (λόγω στενότητας χώρου ) ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν τόσο στην εκδήλωση όσο και στο Hackathon θα μπορούν να το κάνουν με απευθείας σύνδεση μέσω υπολογιστών.

Δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και προτάσεις για ανάπτυξη εφαρμογών «mobile health» ανοικτού λογισμικού κατά τη διάρκεια του hackathon, μπορούν να γίνουν διαδικτυακά, μέσω του της ιστοσελίδας του «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp» http://sanabootcamp.web.auth.gr/

Το «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp» υποστηρίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής και την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

 

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας