Έρευνα: Για ποιους λόγους οι Έλληνες χρησιμοποιούν συχνότερα το smartphone

Αν αποκοιμιέστε με το κινητό στα χέρια ή αν κοιτάτε το Instagram μόλις ξυπνάτε δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με έρευνα της Huawei σε συνεργασία με την IPSOS σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έδειξε τις συχνότερες ασχολίες των χρηστών στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του,  χρησιμοποιεί τα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο.

Το 53% παίρνει το κινητό στο κρεβάτι του – και 1 στους 10 αποκοιμιέται με αυτό – ενώ το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει.

Παράλληλα το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Οι λόγοι χρήσης είναι εκτός από ψυχαγωγία, η αναζήτηση πληροφοριών, η αλληλοεπίδραση στα social media, η ενημέρωση, η χρήση υπηρεσιών e-banking και η πλοήγηση στο Internet.

Ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78%, το 84% το χρησιμοποιεί για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media.

Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων μάλιστα το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

Η έρευνα διεξήχθη από την IPSOS για λογαριασμό της Huawei, τον Ιανουάριο του 2018 σε Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.