Επενδύει η Google στην αυτοκίνηση – Το Android Auto αποκτά νέο σχεδιασμό (video)
Σε νέες δυνατότητες μπαίνει η Google, ούσα και πάλι στη θέση του οδηγού, με στόχο να φροντίζει, ώστε να παραμένουν οι επιβάτες ενός οχήματος συνδεδεμένοι εν κινήσει.

Με βάση την ανακοίνωσή της Google στο πλαίσιο του φετινού Google I/O, μετά από πέντε συναπτά έτη παρουσίας στο αυτοκίνητο, το «Android Auto» βρίσκεται πλέον εγκατεστημένο σε περισσότερα από 500 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων από 50 διαφορετικές μάρκες σε όλο τον κόσμο. Ο επανασχεδιασμός του «Android Auto» θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του την ευκολία χρήσης.

Το νέο «interface» του «Android Auto» θα ξεκινά με το που μπαίνει κανείς στο αυτοκίνητο, ενώ από την ίδια οθόνη θα μπορεί κανείς να λαμβάνει τόσο τις οδηγίες πλοήγησης όσο και να προχωρά στον χειρισμό ποικίλων εφαρμογών. Η λογική του σχεδιασμού επιτάσσει την εκτέλεση των εργασιών με όσο το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα πάνω στην οθόνη, προκειμένου να μην χάνει την προσοχή του από το δρόμο ο οδηγός.

Υπάρχει ένα νέο πεδίο ειδοποιήσεων, στο οποίο εμφανίζονται οι πρόσφατες κλήσεις, τα μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει με ποια λειτουργία θα ασχοληθεί κάθε φορά, από ένα κεντρικό σημείο, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει πολλές διαφορετικές επιλογές. Το ανανεωμένο Android Auto έχει σχεδιασμό που του επιτρέπει να ταιριάζει με τους περισσότερους τύπους αυτοκινήτων, χωρίς να φαίνεται παράταιρο στο ταμπλό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google έχει επιλέξει ένα σκουρόχρωμο θέμα, σε συνδυασμό με στοιχεία που τονίζονται χρωματικά έντονα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη η ανάγνωση των ενδείξεων της οθόνης κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Τέλος, η χρήση του Android Auto, επεκτείνει τις δυνατότητες της οθόνης που συναντά κανείς στα περισσότερα νέα οχήματα, με σκοπό την προβολή όσο το δυνατόν περισσότερης πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία από τον οδηγό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook