Η Blackberry «στα μαχαίρια» με Facebook, WhatsApp και Instagram

Κατέθεσε αγωγή για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

Αγωγή για παραβίαση ευρεσιτεχνίας εναντίον των Facebook, WhatsApp και Instagram κατέθεσε η Blackberry κατηγορώντας τις εταιρείες ότι αντέγραψαν τεχνολογίες και λειτουργίες του BlackBerry Messenger.

Σύμφωνα με την αγωγή, το Facebook και οι άλλες δύο εταιρείες που του ανήκουν δημιούργησαν εφαρμογές mobile messaging χρησιμοποιώντας διάφορα καινοτόμα χαρακτηριστικά της BlackBerry.

Ο Πολ Γκρούαλ, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook, ανέφερε η εταιρεία θα αντιταχθεί στην αγωγή, σημειώνοντας πως επειδή η BlackBerry έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να καινοτομήσει, προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από την καινοτομία των άλλων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry, Τζον Τσεν, φαίνεται να εντάσσει στην στρατηγική του μια σειρά από ενέργειες σχετικά με παραβιάσεις πατεντών, με στόχο να βγάλει χρήματα η εταιρεία, καθώς έχει χάσει μεγάλο μερίδιο από την αγορά των smartphones.

Η BlackBerry είχε μηνύσει και τη Nokia τον Φεβρουάριο του 2017 για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με τις τεχνολογίες 3G και 4G, ενώ είχε έρθει σε συμβιβασμό με την Qualcomm – η οποία κατέβαλε 940 εκατομμύρια δολάρια – αλλά και με την Blu Products Inc.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook