10-05-2021

Έρχεται ηλεκτρονική εφαρμογή που θα «ξεναγεί» τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Θα εντοπίζει αυτόματα τα αξιοθέατα της πόλης

Εφαρμογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να αντλούν πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης κάνοντας περιήγηση στην πόλη και σημειώνοντας τα στο κινητό ετοιμάζει το εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Διαδικτυακών Εφαρμογών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) για λογαριασμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής η ερευνητική ομάδα του ΔΙΠΑΕ θα κάνει χρήση των τεχνολογιών της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Στόχος είναι η εφαρμογή να εντοπίζει αυτόματα ένα αξιοθέατο της πόλης και να «ξεναγεί» τον χρήστη με οπτικοακουστικά μέσα, ώστε αυτός να μαθαίνει όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο μνημείο ταξιδεύοντας στον χρόνο με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Μέσω αυτής της εφαρμογής, τουρίστες καθώς και ΑμεΑ, θα μπορούν να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, χωρίς περιορισμούς και να βιώσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία ως επισκέπτες.

Η επιστημονική ομάδα του ερευνητικού εργαστηρίου αποτελείται από τον διευθυντή του, δρα Κωνσταντίνο Διαμαντάρα, καθηγητή του τμήματος Μηχ. Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ, την επιστημονική συνεργάτιδα του ΔΙΠΑΕ, Βάσια Καραβέλη και τα μέλη του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ