02-02-2021

Ερευνητές στο MIT «είδαν» άνθρωπο μέσα από τοίχο μέσω WiFi! (video)

Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, το επίτευγμα ερευνητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Ανακάλυψαν τον τρόπο ώστε να καταστήσουν τον υπολογιστή ικανό να «δει» έναν άνθρωπο πίσω από έναν τοίχο.

28123547164336

Αυτό επετεύχθη μέσω συσκευής WiFi, ονόματι RF-Capture , η οποία έστειλε σήματα από τη μια μεριά ενός τοίχου και αυτά όταν πέρασαν τον τοίχο ανακλάστηκαν από το άτομο που βρισκόταν πίσω από αυτόν.

Εν συνεχεία, τα σήματα από την ανάκλαση συγκεντρώθηκαν από μια ειδική συσκευή και στάλθηκαν σε ένα ειδικό λογισμικό που τα «καθάρισε», δημιουργώντας έτσι το σχήμα του ανθρώπινου σώματος πίσω από τον τοίχο.

Όπως εξηγεί ένας από τους ερευνητές, ο Φαντέλ Αντί, «η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα, για τα μωρά, καθώς και για τους ηλικιωμένους σε έναν οίκο ευγηρίας, προκειμένου να αναγνωρίζει τις σιλουέτες τους ανάμεσα σε τοίχους και να καταλαβαίνει πότε κάποιος έχει πέσει κάτω καλώντας για βοήθεια.

Μάλιστα, τονίζει ότι το RF-Capture μπορεί να ξεχωρίζει 15 διαφορετικές σιλουέτες, να αναλύει τον παλμό της καρδιάς και τον τρόπο αναπνοής ενός ατόμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ