09-03-2021

Τα άρθρα των μεγαλύτερων ΜΜΕ στον κόσμο «γράφονται» από σήμερα στο Facebook (video)

Τον περασμένο Μάιο, το Facebook ανακοίνωσε το πρόγραμμα Instant Articles, με το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να δημοσιεύουν απευθείας τα άρθρα τους μέσα στο News Feed των χρηστών.

Έξι μήνες μετά, το Facebook Instant Articles είναι και επίσημα γεγονός! Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο από σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, σε όλους τους χρήστες iOS.

facebook-paper-cover

Έτσι, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρνει στο News Feed των μελών του άρθρα των μεγαλύτερων ΜΜΕ στον κόσμο, όπως είναι το BBC News, The Atlantic, BuzzFeed, The Guardian, National Geographic, NBC, The New York Times και Spiegel, τα οποία φορτώνονται 10 φορές ταχύτερα από τα παραδοσιακά άρθρα που φορτώνουν μέσω του mobile web view της εφαρμογής. Προσφέρουν μάλιστα μια απίστευτη εμπειρία ανάγνωσης. Για παράδειγμα:

  • Τα Instant Articles του NBC News διαθέτουν autoplay videos τα οποία “ζωντανεύουν” καθώς ο χρήστης διαβάζει το άρθρο.
  • Τα Instant Articles του photo blog από το The Atlantic υποστηρίζουν zoom in και νέες δυνατότητες θέασης των φωτογραφιών, ανάλογα με την κλίση του iPhone.
  • Τα Instant Articles του National Geographic διαθέτουν διαδραστικούς χάρτες με πληροφορίες τοποθεσίας (geo-tagging) παρέχοντας στους αναγνώστες συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικές με το εκάστοτε άρθρο.

https://vimeo.com/142956439

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ