26-10-2020

Πρόβλημα ασφαλείας στο Outlook παραδέχτηκε η Microsoft – Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς

Πρόβλημα ασφαλείας στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com παραδέχτηκε η Microsoft, με hackers να αποκτούν πρόσβαση σε λογαριασμούς για αρκετούς μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή (12/4), η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις προς ορισμένους χρήστες του Outlook.com, ενημερώνοντας τους για το κενό ασφαλείας.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, οι hackers μπορούσαν να «δουν» διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα επιμέρους folders, θεματολογία ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ σε ξεχωριστή ειδοποίηση προς άλλους χρήστες γινόταν γνωστό ότι οι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση και στο περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η Microsoft αποκάλυψε ότι τα διαπιστευτήρια ενός υπαλλήλου του τομέα υποστήριξης υπεκλάπησαν με αποτέλεσμα να αποκτηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμούς μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 28ης Μαρτίου 2019.

Η εταιρεία τόνισε στην ιστοσελίδα «The Verge» ότι οι ειδοποιήσεις που απεστάλησαν ανέφεραν αυστηρά το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 28ης Μαρτίου 2019. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών στο Outlook.com που εκτέθηκαν έλαβαν σχετική προειδοποιητική ειδοποίηση.