04-02-2021

Το Facebook απολογείται… Αυτός είναι ο λόγος που «έπεσε» παγκοσμίως

Πανικός προκλήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, όταν το Facebook «κατέρρευσε» για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αφήνοντας σχεδόν 40 λεπτά τους χρήστες έξω από το λογαριασμό τους.

«Συγγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό», ήταν το μήνυμα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι όσοι επιχείρησαν να εισέλθουν.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περασμένη Πέμπτη και τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα προκλήθηκαν κατά λάθος από τους ίδιους τους μηχανικούς του, καθώς προσπαθούσαν να επιλύσουν κάποια ζητήματα.

Σύμφωνα τώρα με εκπρόσωπό του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η κατάρρευση προκλήθηκε “από ένα πρόβλημα στις ρυθμίσεις μετά τις πρόσφατες ενημερώσεις και νέες προσθήκες στις υπηρεσίες της σελίδας».

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανήρτησε στο προφίλ του σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε:

«Για να διατηρήσουμε ισχυρό το διαδίκτυο, θα πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Γι ‘αυτό στο Facebook ξοδεύουμε πολλή από την ενέργειά μας, ώστε να κάνουμε τις υπηρεσίες μας και το διαδίκτυο ασφαλέστερο.

Κρυπτογραφούμε επικοινωνίες, χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πολλαπλούς παράγοντες για τον έλεγχο της ταυτότητάς τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν στις υπηρεσίες μας.

Το διαδίκτυο λειτουργεί επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι και οι εταιρείες κάνουν το ίδιο. Δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε αυτό το ασφαλές περιβάλλον και να κάνουμε τον κοινόχρηστο χώρο μας ακόμα καλύτερο για τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το Facebook «έπεσαν» τη Δευτέρα γύρω στο 4% και οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ