21-04-2021

Τροχαίο στην Ελλάδα με Tesla Model 3 – Το πρώτο εκτός ΗΠΑ (εικόνες – video)

Μπορεί ο Έλον Μασκ να διαφημίζει τις ικανότητες των αυτόματων οχημάτων Tesla, ωστόσο μέχρι να βελτιωθεί ο αυτόματος πιλότος, ατυχήματα… συμβαίνουν.

Το πρώτο ατύχημα εκτός ΗΠΑ με Tesla Model 3 – καθώς το μοντέλο δεν πωλείται στην Ευρώπη – έγινε στη χώρα μας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με το newsauto.gr, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενώ είχε σε λειτουργία το Autopilot προσέκρουσε με ταχύτητα στις μπάρες του δρόμου λίγο πιο έξω από την Φλώρινα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Ο οδηγός του, You You Xue, ήθελε να μεταδώσει την αγάπη του για το εν λόγω μοντέλο σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη, και για αυτό τον λόγο έκανε και ένα πέρασμα από την Ελλάδα. Μάλιστα μέχρι την περασμένη Παρασκευή που συνέβη το ατύχημα, ο Xue είχε διανύσει πάνω από 39.000 χλμ. σε 25 χώρες στις δύο Ηπείρους.

Πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα; Σύμφωνα με το newsauto.gr, ο οδηγός βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο E65 και κινείτο νοτιοδυτικά προς την Κοζάνη, λίγο έξω από τη Φλώρινα και με το Σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot) σε λειτουργία, το Model 3 ξαφνικά πήρε απότομη πορεία προς τα δεξιά και, παρά τις προσπάθειες του οδηγού να το επαναφέρει στην πορεία του, προσέκρουσε με το αριστερό του τμήμα στις μπαριέρες μιας από τις εξόδου του αυτοκινητοδρόμου.

Ο You You Xue τονίζει ότι η ταχύτητα κατά την απότομη αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου ήταν 120 χλμ./ώρα, ενώ τη στιγμή που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα γύρω του, ο καιρός ήταν πολύ καλός, όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος, οι διαγραμμίσεις κ.ο.κ. Όταν συνέβη το ατύχημα ο ίδιος ακουμπούσε με το αριστερό του χέρι το τιμόνι και παράλληλα, κοίταζε στο κινητό του το Σύστημα πλοήγησης.

Το ατύχημα, σύμφωνα πάντα κατά τον Xue, οφείλεται σε δυσλειτουργία του Autopilot, αφού το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ευθεία και υπήρχε πολύ καλής κατάστασης διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Η Tesla επικοινώνησε με τον οδηγό και συμφωνήθηκε να μεταφερθεί το αυτοκίνητο σε κέντρο επισκευής της εταιρείας στη Γερμανία ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ