13-04-2021

Η πρώτη αίτηση για δουλειά του Steve Jobs με… ορθογραφικά λάθη βγαίνει σε δημοπρασία (εικόνα)

Μια αίτηση για δουλειά του Steve Jobs πολύ πριν ιδρύσει την Apple και εμπνευστεί το iPhone, η οποία συμπληρώθηκε πάνω από τέσσερις δεκαετίες και φανερώνει την επιθυμία του να ασχοληθεί με τον χώρο της τεχνολογίας βγαίνει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Με αξία που υπολογίζεται στα 50.000 δολάρια, η μονοσέλιδη αίτηση που χρονολογείται από το 1973 έχει… λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, ενώ κάτω από το πεδίο «Ειδικές Ικανότητες», ο Jobs έγραψε μηχανικός σχεδιασμού.

Η αίτηση

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Apple ανέφερε πως είχε δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά ότι δεν είχε τηλέφωνο.

Το έγγραφο δεν διευκρινίζει για ποια θέση έκανε αίτηση ο Jobs. Πάντως μετά από τρία χρόνια μαζί με τον φίλο του Steve Wozniak ίδρυσε την Apple.

Σύμφωνα με τον Guardian, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 15 Μαρτίου. Εκτός από την αίτηση, ακόμα δύο αντικείμενα του Jobs θα δημοπρατηθούν, ένα manual ενός Mac OS X υπογεγραμμένο από τον ίδιο το 2001, αξίας 25,000 δολαρίων και ένα κομμάτι εφημερίδας από το 2008, αξίας 18,000 δολαρίων με μια φωτογραφία του Jobs και τίτλο «Νέο, ταχύτερο iPhone πωλείται για 199 δολάρια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ